KİTAPLAR HAYATIN KENDİSİ

KİTAPLAR HAYATIN KENDİSİ
En dibe vurduğum anlarda bile beni su yüzüne çıkarabilen tek gerçektir kitaplarım. Satır aralarındaki tebessüme bir ömür adayabileceğimi biliyorum....

En dibe vurduğum anlarda bile beni su yüzüne çıkarabilen tek gerçektir kitaplarım. Satır aralarındaki tebessüme bir ömür adayabileceğimi biliyorum. Ben kitaplarla yaşıyorum, kitapları yaşıyorum.

Kitabın olmadığı bir dünyanın hayal kurması mümkün mü? Kitaplar olmadan insanlık denen o eşsiz kavramın yaşama geçirilebilmesi mümkün mü? En sadık sevgilidir insanoğluna kitaplar ve en az bir sevgili kadar ilgi isterler bizden. Alıp kitaplıkta dekor olmayı hak etmezler, hazmedemezler. Ya da çalışma masasının bir köşesinde unutulup gitmek için değildir onlar. Her biri bir yaşam saklar içinde. Bir sanatçının gözyaşlarını ya da hayata gülümseyişini saklar kitaplar. Okudukça var oluruz, bilginin derinliğinde kendi gerçeğimizi buluruz ya da hayal denizlerinde belki bir anlığına kayboluruz. Okuduğunuz kitabın satırları arasına gizlenmiş o tutkuyu elinden tutup çıkarırsanız size en sıcak gülümseyişlerini sunuverecektir, ebedi dostunuz oluverecektir.” Hiç inanamıyorum okumak için vaktim yok, sessizlik olmadan okuyamam,ayrı bir odam yok” laflarına. Okumak ruhunuzu ve zihninizi özgür kılmaktır. Ruhun özgür olması için biraz istemek yeterlidir. Etraf ne kadar kalabalık olsa da kitapla baş başa kalmayı başarabilir gerçek okur.

Okumamak için bin bir bahane üreten yurdum insanının yazmaya bunca hevesine ne desem ki! Her önüne gelenin kendine şair demesine, kitap yazmasına sevinmemiz mi gerekli? Okumadan yazmak mümkün olabilir mi? Okumaya üşenip yazmayı kolay görmek densizlik değil midir?

Hangi kitaba başladınız yakın zamanda? O kitap yazan ünlüler okumuş mudur acaba ustalarımızı? Türk edebiyatını bilmeden yazar olmaya kalkışmak nasıl açıklanabilir ki? Okumak özgür olmaktır.” İnci Kuşları”na başladım bugün. Yeni bir kitapla yeni bir dünyaya gezintiye çıktım bugün. Ruhumu azat ettim seyreylesin diye alemi.

Katılır mısın bana? İnan pişman olmayacaksın. Var mısın hemen şimdi bir kitapla yepyeni dünyalara keşfe çıkmaya?

Bu haber toplam 600 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.