Kıyıkışlacık’tan sonra Güllük limanına da ret

Kıyıkışlacık’tan sonra Güllük limanına da ret
Milas Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından liman amaçlı yapılması planlanan...

Milas Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından liman amaçlı yapılması planlanan Nazım İmar Planı reddedildi.

Haber Merkezi

Milas Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi konuşan Muhammet Tokat, pandemi sürecinde yeni bir döneme girildiğini belirterek, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de genel denetimlere başladık. Vatandaşlarımızın toplum sağlığını düşünen bir yaklaşımla hareket etmesi çok önemli” dedi.

“İMAR KOMİSYONU LİMAN YAPIMINA OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİ”

12 ana, 3 ek gündem olmak üzere toplanan mecliste, son dönemlerde gündeme gelen Güllük bölgesine yapılması planlanan liman amaçlı Nazım İmar Planı da görüşüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan liman için Milas Belediyesi’nden görüş istendi. Bakanlığın talebine, Güllük’e yapılması planlanan liman için çevresel sorunları arttıracağından ve mevcut olarak bulunan limanın kapasitesinin iyileştirilerek faaliyetine devam ettirilmesinin daha faydalı olacağı, bölgede oluşacak trafik yoğunluğu ve iskeleye mal taşıyacak araçların yaratacağı sıkıntılar gibi nedenlerle İmar Komisyonu olumsuz görüş bildirdi.

İmar Komisyonu raporunun ardından gündem ile ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Tokat, “İmar Komisyonu’muz bu konuda fedakarca çalıştı, kendilerine bu özverileri için çok teşekkür ederim. Güllük’te mevcut  bir liman bulunuyor. Yapılması planlanan ikinci liman Güllük’e olumsuz sonuçlar doğurur” dedi.

İmar Komisyonu’nun olumsuz raporu meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Karar, meclis toplantısını izleyen Güllük halkı tarafından alkışlarla karşılandı.

İmar Komisyonu’nun raporlarının görüşülmesinin ardından meclis, diğer gündemlerin karara bağlanmasının ardından tamamlandı.

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.