Kızılay Ramazan’da 7 bin aileye dokundu

Kızılay Ramazan’da 7 bin aileye dokundu
Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık Ramazan Ayı değerlendirme toplantısı yaparak bilgilendirmede bulundu. Kayacık, 1 ay süren Ramazan ayı...

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık Ramazan Ayı değerlendirme toplantısı yaparak bilgilendirmede bulundu. Kayacık, 1 ay süren Ramazan ayı boyunca 7 bin 619 aileye dokunduklarını belirterek, toplamda 38 bin 95 kişiye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Neval Çolak

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, kuruluşlarının Ramazan ayı çalışmalarını değerlendirdi. Kızılay olarak, ülke genelinde maddi değeri 272 milyon 351 bin 533 liralık yardım bütçesi oluşturduklarını, bu kapsamda, 13 milyon 254 bin 589 aileye ulaştıklarını ve bu bütçenin tamamını Türkiye genelinde kullandıklarını ifade etti.

“MADDİ YARDIM 20 KAT ARTTI”

Türk Kızılay Muğla Şubesi olarak aktif ve iyilik dolu bir Ramazan geçirdiklerine vurgu yapan Kayacık,

“Muğla’da 2 bin 146 aileye 858 bin 400 lira nakit zekât yardımı yaptık. Bunun yanı sıra, 5 bin 473 aileye 496 bin 225 lira değerinde gıda kolisi dağıtımında bulunduk.  Toplamda Muğla genelinde bu yıl Ramazan ayında yaptığımız yardımın maddi değeri 1 milyon 354 bin 625 lira. Geçen yıl yapılan yardımın yaklaşık 20 katı. Muğla’ya gösterdikleri ilgi için Genel Başkanımız Sayın Dr. Kerem Kınık ve genel merkez yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi.

“RAMAZAN AYINDA REKOR KIRILDI”

1 ay süren Ramazan ayı boyunca 7 bin 619 aileye dokunduklarını belirten Yusuf Kayacık, “Toplamda 38 bin 95 kişiye yardım ulaştırdık. 50 bin maske dağıttık. Kapı kapı, ev ev maske dağıtımında bulunduk. Ramazan ayının sembollerinden birisi olan 14 bin 67 adet Ramazan pidesi dağıttık. Ekonomik sıkıntılara ve Covid-19’a rağmen, aldığımız zekat, 41 bin 697 lira olarak gerçekleşti. Bu dönemde bir rekor kırdık. Öncelikle bunun için bütün ekibimize, yönetim kurulumuza bizlerle birlikte çalışan vefa destek gruplarına, belediyelere, kaymakamlıklara ve muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

“GIDA YARDIMININ TAMAMINI MUĞLALI ESNAF KARŞILADI”

Toplamda 1 milyon 354 bin 625 liralık gıda yardımının tamamını Muğlalı esnaflardan aldıklarını kaydeden Kayacık, bağışçılara teşekkür ederek, Muğla ekonomisine bu zor günlerde Covid-19’un vurduğu Muğla ekonomisine ciddi bir destek sağladıklarını vurguladı.

“HERKESİ KAN BAĞIŞ KAMPANYASINA DAVET EDİYORUM”

Kan bağışı rakamlarına da değinen Kızılay Muğla Şube Başkanı Kayacık, “Biliyorsunuz bundan Ramazan ayının ilk yarısında kan bağış oranları çok ciddi oranda düşmüştü. Ramazan ayının ikinci yarısına başladığımız süreçte bir kan bağışı çağrısında bulunduk. Replesman dediğimiz kanı yerine koyma sistemini geri koymuştuk. Eski Türkiye’ye geri dönmüştük. Yani hastanız varsa şu kadar ünite kan bağışı yapmanız gerekir noktasına geri dönmüştük. 80’li 90’lı yıllar da böyleydi. Bayram sonu itibariyle replesman uygulamasına son verdik. Artık hasta yakınları kan bağışlayın gibi söylemlerle karşılaşmayacak. Stoklarımızın doluluk oranları belli noktalara doğru yükseldi. Muğla genelinde alınan kan, günlük 26 ünite ve 28 üniteye kadar düşmüştü. Şuan 100’ün üzerine çıktı. Bu stoklarımızda belli bir dolgunluğa neden oldu ama yeterli mi tabi ki değil. Fakat ben yine de buradan hasta yakınlarına ve bağış sever arkadaşlarımızı, dostlarımızı kan vermeye devam etmeye çağırıyorum. Tırımız 1-2-3 Haziran Yatağan, 4-5 Haziran’da Kavaklıdere’de olacak. Oradaki vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Herkesi kan bağış kampanyasına davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 664 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.