Koca koca generallerde mi kendini kullandırdı?

Koca koca generallerde mi kendini kullandırdı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde suikast timini kuran Binbaşı Şükrü Seymen “darbeden önce Özel Kuvvetler Tugay Komutanı rahmetli...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde suikast timini kuran Binbaşı Şükrü Seymen “darbeden önce Özel Kuvvetler Tugay Komutanı rahmetli Tuğgeneral Semih Terzi 12 kişilik tim kurmamı söyledi” dedi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Sana cevap verecek olan kişi burada yok. Algı oluşturuyorsun. Söylediğin şeyler anlamsız. Sen savunmanı yap. Garip garip şeyler söyleme. Koca koca generallerde mi kendini kullandırdı? Kendini kullandıran kişiye sürekli rahmetli diyorsun” dedi.

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden suikast davasında esasa ilişkin savunmasını yapan Şüşrü Seymen “Bizim kastımız adam öldürmek olsaydı yaşanan ilk temasta polisleri öldürür, arkamızda onlarca müşteki bırakmazdık. Sayı, silah, teçhizat, eğitim ve tecrübe farkıyla daha üstündük. Kastımız adam öldürmek olsaydı, bizim polisle işimiz yok emrini vermezdim. Yaşanan olay sonrasında devlet bütün imkanlarıyla peşimize düştü. Buna rağmen silahlarımızı araziye bıraktık. Tecrübesiz bir şekilde ateş eden güvenlik güçlerini istesek tabancamızla öldürürdük. Bu suçlamalardan beraatımı istiyorum. Amaç bizi polis ile çatıştırmaktı. O kişilerin ekmeğine yağ sürdürmedim. Herkesin bir planı olduğu gibi, Allah’ın da planı var. İnsanlar ne planlarsa plansın, Allah’ın dediği olur. Birilerin ölümüne sebep olmadığım için vicdanım rahat” dedi.

Binbaşı Seymen, 14 Temmuz tarihinde Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi’nin kendisini arayarak 12 kişilik tim belirlemesini isteğini anlatarak, şöyle ifade verdi;

“Semih paşanın emrini sorgulayamazdım. Aynı gün Osman Kılıç (Albay) ile Milli Savunma Bakanlığı lojmanında görüştüm. Sahte telefon ve hat kullanmadım. Bu hususu kabul etmiyorum. Süreç ilerledikçe anladım ki bizi FETÖ ile bağdaşlaştırmaya çalıştılar. Hakan Fidan beyefendi Özel Kuvvetler karargahta ‘Mühimmatlarını bastınız mı? Biz hazırız, siz hazır mısınız’ gibi anlamsız cümleler kurmuş. Onunda yargılanması gerekiyor. Ülkenin beyinleri şuan hapishanede. Bunu yapan TSK içerisindeki çetedir. Kendimi kullandırdım. Bizi bu tuzağın içine çekenlere hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Sana cevap verecek olan kişi burada yok. Algı oluşturuyorsun. Söylediğin şeyler anlamsız. Sen savunmanı yap. Garip garip şeyler söyleme. Koca koca generallerde mi kendini kullandırdı? Kendini kullandıran kişiye sürekli rahmetli diyorsun. Söylediklerinde çelişkiler var” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.