Kocadon CHP’ye geçti

Kocadon CHP’ye geçti
MUSTAFA İNCİ Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadan önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 3 saat görüştü.  Görüşmenin ardından Mehmet...

MUSTAFA İNCİ Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadan önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 3 saat görüştü.  Görüşmenin ardından Mehmet Kocadon’un üyeliği yapıldı. Önümüzdeki süreçte Kocadon’a parti rozeti takılacak. Kocadon’un danışmanlarından Özay Kartal “Kocadon'a henüz CHP rozeti takılmadı. Önümüzdeki günlerde detaylar üzerinde konuşulup bu değerlendirme gerçeğe dönüşebilir" dedi. CHP Muğla İl başkanı Mustafa Öztürk “Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Sayın Genel Başkanımızdan randevu talep etmiş ve Ankara'da bu görüşme gerçekleşmiş. Görüşmenin içeriği konusunda bilgi sahibi değiliz” dedi.

Genel başkanla üç saat görüştü

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçtiğimiz yılın haziran ayında polisin Bodrum belediyesine düzenlediği yolsuzluk operasyonunda tutuklanmış, 3 ay süren tutukluluğun ardından ilk duruşmada serbest kalmıştı. Bodrum Belediye Başkanı Demokrat Parti'li Mehmet Kocadon'un önceki gün CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık üç saat süren bir toplantı yaptığı öğrenildi. Görüşmenin ardından genel merkezde Mehmet Kocadon’un üyelik kaydı alındı ve partiye üye yapıldı. Mehmet Kocadon’un 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Bodrum Belediye Başkanlığı için aday olacağı konuşuluyor.

Danışmanı doğruladı

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un danışmanlarından Özay Kartal, Kocadon ve Kılıçdaroğlu’nun görüşmesini doğruladı. Kocadon'un danışmanlarından Özay Kartal, "Görüşme çok olumlu ve ileriye dönük sıcak mesajlarla geçti. Ancak Kocadon'a henüz CHP rozeti takılmadı. Önümüzdeki günlerde detaylar üzerinde konuşulup bu değerlendirme gerçeğe dönüşebilir" dedi.

Görüşme var içeriğini bilmiyorum

CHP il Başkanı Mustafa Öztürk, görüşmenin içeriği konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledi. Öztürk, "Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Sayın Genel Başkanımızdan randevu talep etmiş ve Ankara'da bu görüşme gerçekleşmiş. Görüşmenin içeriği konusunda bilgi sahibi değiliz. İki kişinin arasında geçen bir konuşma ve görüşme. Bodrum'un sorunları da olabilir, üyelik de olabilir. Partimizin tüzüğü açık. Önce üyelik başvurusu yapılır. Üyelik başvurusu yapılıp yapılmadığı da Çarşamba günü yapılacak olan Parti Meclisi (PM) toplantısında ortaya çıkar. Eğer üyelik başvurusu yapıldı ise, parti meclisinde kabul edilip edilmeyeceği tartışılır. Bunun dışında adaylık başvurusu için de izlenecek yol bellidir. Tüzük ne gerektiriyorsa o yapılır" dedi

Bu haber toplam 556 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.