Kocahan Geçidi Esnafı Kahvaltıda Buluştu

Kocahan Geçidi Esnafı Kahvaltıda Buluştu
Sinem KARAKAYA - Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Tarihi Arasta bölgesindeki Kocahan Geçidi esnafları düzenlemiş oldukları kahvaltıda bir araya geldi....

Sinem KARAKAYA - Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Tarihi Arasta bölgesindeki Kocahan Geçidi esnafları düzenlemiş oldukları kahvaltıda bir araya geldi. Kocahan Geçidi esnaflarından Sultan Boya, Meral Solakoğlu ve Turcan Pektaş’ın öncülüğünde hazırlanan kahvaltıda esnaflar ilk defa bir araya gelerek, Tarihi Arasta bölgesindeki sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kocahan Geçidi esnafı kahvaltıda buluştu. Arasta bölgesini canlandırmak, esnafların birlik ve beraberlik olması adına bu kahvaltıyı düzenlediklerini dile getiren esnaf Turcan Pektaş; “ Şadırvan esnafları ve Kocahan geçidi esnafları yani genel olarak arasta esnaflarının birlik ve beraberlik olması, kaynaşması adına düzenlediğimiz bir kahvaltı bu. Arasta bölgesi için sürekli araştırma içindeyiz. Burayı canlandırma adına neler yapılabilir, bunun peşindeyiz. Sürekli Belediye ile görüşüyoruz.  Arasta bölgesindeki sorunları tartışıp hep birlikte çözmek adına olması gereken bir kahvaltıydı. Olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. İnşallah burası için her şey güzel olur.” Dedi.

Esnafların birbiriyle kaynaşması, dayanışması, istek ve arzuların ne olduğunu öğrenmek için bu kahvaltıyı düzenlediklerini belirten emekli doktor esnaf Meral Solakoğlu; “ Senelerdir yapmamız gereken bu kahvaltıyı bugün organize ettik. Bir araya gelmezsek, birbirimizi dinlemezsek buranın sorunlarını çözemeyiz. Hem kaynaşmak hem de arasta bölgesinin sorunlarını tartışıp çözüm bulmak adına bu kahvaltıyı düzenlemek için öncü olduk. Nasıl olacak bakalım istedik. Amacımız aşağı doğru kayan Muğla’yı burada canlı tutmak. Bu kahvaltıları sık sık düzenlemek, geleneksel hale getirmek istiyoruz. Umarım arasta için her şeyi güzel olur.” Dedi.

Amaçlarının arasta bölgesini temiz tutmak ve müşteri çekmek olduğunu dile getiren esnaflar, arasta bölgesi için ne yapılabilir diyerek fikir alışverişinde bulundular.

Bu haber toplam 774 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.