KOD ADI: Paket

KOD ADI: Paket
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele düzenlenen operasyonun kod adının “paket” olduğu ve darbecilerin Erdoğan’ı alarak Akıncılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele düzenlenen operasyonun kod adının “paket” olduğu ve darbecilerin Erdoğan’ı alarak Akıncılar Üssü’ne götürmeye geldikleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın kaldığı otele baskın yapan ve iki polisi, şehit eden Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Yarbay Yücel Ekizoğlu, Pilot Üsteğmen Özden Haydar Murat, Albay Cenk Bahadır, Kurmay Pilot Albay Murat Dağlı, Kurmay Havacı Yüzbaşı Ali Aktürk, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Murat Gösterit, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Ahmet Koçan, Kara Havacı Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak, Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Kara Yüzbaşı Mehmet Cantaz, Kurmay Pilot Albay Zeki Göçmen ile SAT komandoları Yakut Özcan ve Ekrem Benli’nin Muğla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde yargılanmalarına başlandı.  Yargılama sırasında bazı darbeci askerlerin ifadelerine ulaşıldı.

Vali Aradığında Helikopter Havalanmış

Dalaman Askeri Havaalanı 2. Komutanı Albay  Bahadır  Avcı’nın, ifadesinde,”İzmir Çiğli’den gelen helikoptere yakıt ikmali yapılması için emir aldım. Helikoptere yakıt ikmali yapılıp havalandığı sırada Muğla Valisi beni aradı ve gelenlerin darbeci olduğunu, hiçbir şekilde ikmal yaptırmamamı, helikopterin havalanmasına izin vermememi söyledi. Ancak bu sırada helikopter havalanmıştı ve yapabileceğim bir şey yoktu. Darbeci olduklarını bilseydim izin vermezdim. Suçsuzum” dedi.

Öğrenndiğim Anda Ayrıldım Ve Teslim Oldum

Alınan bilgiye göre Çiğli’den havalanan helikopterlerden birinde bulunan 2. Pilot Yarbay Yücel Ekizoğlu’nun, yakıt ikmali için indikleri Bodrum Imsık Askeri Havalanı’ında  göreli bire kişinin kendisine, “Yaptığınız darbe girişimi” deyince durumu anladığını belirterek, “Bize, Çiğli’den havalanırken, ‘Marmaris’e bir paket almaya gidiyoruz’ denildi.  Askerleri Marmaris’e indirdik ve yakıt ikmali için Imsık Havaalanı’na gittik. O ana kadar ne olduğunu bilmiyordum. Orada bir görevli televizyonların bizden bahsettiğini, darbeci olduğumuzu söyledi. O anda yanlış bir olayın içinde olduğumu anladım. Telsizle bizi tekrar Marmaris’e çağırdılar. Ben böyle bir yanlışın içinde olmamak için helikoptere tekrar binmedim. Teslim oldum” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Vali Olacaktı!

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Aksaz Deniz üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper’in ise, darbenin gerçekleşmesi halinde Muğla Valiliği’ne getirileceği öne sürüldü. İddiaya göre, Tuğamiral Alper, Aksaz Üs Komutanlığı’nda görevli SAT komandolarını darbeci askerlere destek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele sevk etti.

Paket Yapmaya Geldiler Paketlendiler

Darbeci askerlerin amacının Erdoğan’ı Marmaris’ten alarak Ankara’daki Akıncı Üssü’ne götürmek için geldikleri, darbeyi gece saat 02.00’da yapmayı planladıkları, saat 22.00 sıralarında deşifre olunca planın bozulduğu belirtildi. Erdoğan’ı “Paketlemek” için gelen darbeci askerler, polisle girdikleri çatışma sırasında kendileri paketlendi.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu suikastında düşen helikopterin parçalarını sökerken yakalanan ve daha sonra serbest bırakılan Havacı Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak’ın ise, darbe planında görevinin, “Direnmesi halinde Erdoğan ve beraberindekilerin kafasına sıkmak” olduğu öne sürüldü.

Özsıcak’ın Yüzüne Tükürdüler

Akşam saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Muğla’da adliyesine getirilen 14 darbeci asker, adliye önünde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık grup tarafından protesto edildi. Darbecilere vatandaşlar bozuk para, su şişesi ve çakmak fırlattı. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Eski İl Başkanı İhsan Küreci,  aynı anda Özsıcak’ın yüzüne tükürdü.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 6591 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.