Köleleştirme Projesi Kripto Paralar (Bitcoin)

Köleleştirme Projesi Kripto Paralar (Bitcoin)
Son zamanlarda mutlaka karşınıza çıkmıştır. Bitcoin meselesi gerek internet sitelerinde, gerek haberlerde, gerekse etrafınızda geçen sohbetlerde. Bitcoin...

Son zamanlarda mutlaka karşınıza çıkmıştır. Bitcoin meselesi gerek internet sitelerinde, gerek haberlerde, gerekse etrafınızda geçen sohbetlerde. Bitcoin aslında gerçek paranın yerine geçen sanal para birimi olarak önümüzde. Yani belli sitelerde bitcoin sahibi olarak işlem yapabiliyor ister alışveriş ister yatırım olarak kullanılabiliyorsunuz.

Benim gibi klasikçiler için tam bir muamma ve karmaşık bir yapı. Sonuçta sanal bir para ve karşılığı olup olmadığı konusunda insan doğal olarak ciddi bir biçimde sorguluyor. Fakat bu güvensizliğe rağmenbitcoin öyle bir değer kazanıyor ki insanın aklı almıyor ve daha da karmaşık hale gelmesi kaçınılmaz oluyor.

Şöyle ki 2009 yılında1 dolar olan bir tekbitcoin şimdilerde 17,000 dolarlara kadar yükselmiş durumda. Yani sanal para gerçek para karşısında resmen şahlanmış dörtnala koşturuyor, bu 8 yıllık süre içerisinde. Veya bir başka deyişle Amerikan dolarıkripto paranın karşısında çok ciddi biçimde değer kaybediyor. Bu ne anlama geliyor peki? Hali hazırda günümüzde kullanılan para birimleri ve klasik para (yani para birimleri ve kağıt paralar) artık kripto paranın gücüne boyun eğiyorlar.

Bazı ekonomistler bitcoin değerinin çok kısa bir zaman içinde 70,000 dolara kadar yükseleceğini öngörüyor. Bazı ekonomistler ise bu kripto paraların bir balon olduğunu ve kısa zamanda bu büyük balonun patlayacağını varsayıyorlar.

***      ***      ***

Fakat ben şahsi olarak kripto paraların balon olmadığını düşünüyorum ve bu görüşümü de sizlere açıklamak istiyorum. Teknoloji çağına girdik ve artık insanoğlunun hayatını kolaylaştıracak yeni proje ve buluşlar sunuluyor. Mesela çok kısa süre önce dünyaya tanıtılan sürücüsüz araçlar herhangi bir sürücüye ihtiyaç duymadan bizi bir şehirden başka bir şehre güvenli biçimde götürebilecek. Hatta İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda açılan metronun sürücüsüz olması gibi. Bazı insanlar için kulağa hoş geliyordur mutlaka ( ama aklı selimler için pek de hoş değil, bu kadar işsizliğin olduğu bir dünyada işlerin robotlar tarafından yapılması). İnsandan farkı olmayan yapay zekaların geliştirilmesi hatta piyasaya çıkması. En son Hindistan’da bir restoranda garsonluk görevini robotlar devralmış ve müşteriler robotlardan gelen yemekleri büyük bir sevinç yaşayarak yiyorlar (ne kadar ahmakça!!!)Son olarak akıllı şehirler (yani smartcity) önümüzdeki 30 – 50 yıl içerisinde şehirler akıllı oluyor ve evinde oturan bir amcamızın kalp ritmi bile takip altında oluyor akıllı şehirlerde. Kalp ritmindeki ufak bir değişkenlik hemen sağlık ekiplerini harekete geçiriyor ve vakit kaybetmeden amcamızın evine geliyorlar (belki de robotlar gelecek!!) Hepsi kulağa hoş geliyor değil mi? Ama göz ardı etmeyelim ki vücudumuzun içinde olan organın durumunu takip edebiliyorlar!

***      ***      ***

İşte cebimizdeki para da bu teknolojiden nasibini alacak. Ve şimdilerde çok moda olan kripto paralara dönüş olacak. Kağıt paraların devri bitecek. Bu devrin kapanması insanların kripto paralara eğilimleriyle doğru orantılı olacak. Yani nüfusun yüksek oranı kriptolara yatırım yaparsa bu geçiş o kadar hızlı olacak. Artık hiçbir esnaf normal para kabul etmeyecek ve ödemelerin sanal paralarla yapılması zorunluluğu getirilecek. Artık cep telefonlarıyla veya yeni bir aygıtla çorba parasını ödeyeceğiz. Bu durumda elinde kağıt para olanlar ayvayı yemeye başlayacak. Bu da dünyayı yönetenlerin işine gelecek. Nakitsiz ve parasız toplum oluşturarak tüm dizginleri elinde tutabilecekler. Toplumları istediği gibi kontrol edebilecekler. Sonuçta online olduğu için kimin ne kadar sanal parası olduğu belli olacak ve buna göre toplumları yönlendirebilecekler. Mesela yasa çıkaracaklar örneğin; 1 çocuktan fazla yapılması yasaktır gibi ve 2. çocuğu doğuracakların sanal paralarına el koyulacak (misalen). Bir film var buna örnek verebileceğim “seven sisters”bu filmi izlerseniz daha iyi anlaşılır söylediklerim. Tam bir köle hayatı başlayacak kripto paraların piyasaya hakim olmasıyla.

Bitcoin de bu kripto paraların deneme tahtası. Şuan çok cazip gibi görünüyor çünkü yattığınız yerden size binlerce dolar para kazandırıyor. Bu şekilde kolay yoldan para kazanıyorsunuz ve herkes bitcoin’e akın ediyor. Yani belli oranda nüfusun bitcoine geçişini sağlıyorlar ve insanları hipnoz edercesine bu yöne kanalize ediyorlar. Fakat dediğim gibi bitcoindeneme tahtası sadece insanları kripto paralara çekme aracı. Şuan için hızla büyüyen sanal para ama ileride bitcoin’den farklı kriptolar daha fazla kazandıracak.

***      ***      ***

Milletçe ve devletçe anlamamız gerekiyor ki kripto paralar geleceğin olmazsa olmaz projesi. Bu sebeple biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak kendi kripto paramızı yaratmaya başlamalıyız. Dış güçlere bağlı olmaktansa kendi devletimize bağlı olmak daha faydalı diye düşünüyorum. Yani argo tabirle tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacağız insanlık olarak.

Bu haber toplam 1038 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.