Güzide Kasim

Güzide Kasim

Koltukların Gücü Adına!

Koltukların Gücü Adına!

Eskiden bir çizgi film vardı. He-Man diye çoğumuz bilir. He-Man taarruza geçmeden tepeye çıkar “gölgelerin gücü adına güç bende“ der ve kılıcını çekerdi.

Şimdi ise bazı kişilere makam mevkii verildiği zaman koltuğa otururken koltuğun gücü adına!  diye koltuğa oturuyorlar.

Son günlerde belli makamları işgal eden insanların makamları ile uyuşmayan eylemler, söylemler ve uygulamalarla gündeme geldiğini maalesef üzülerek görüyoruz.

Oturdukları koltuğun ağırlığına uymayacak şekilde hafif tavırlar, çığlıklar sergilemeleri, hem kendilerine karşı tepkilerin oluşmasına hem de kendilerindeki hatalardan kaynaklı olarak bulundukları makama olan güvenin azalmasına, yok olmasına sebep oluyor. Böyle insanlar kendi egoları gözlerini öyle kör etmiş ki; etrafına zarar verdiğinin farkında değiller.

Kişilik sahibi olmayan kişiler zaten verilen görevi de layıkıyla yerine getiremezler. Sadece “ben” zihniyeti olanlar, ekip ruhundan yoksun kişiler sadece kendi isimleri anılsın sadece kendileri göz önünde olsun isterler.

Kişiliklerini koltuktanlar alanlar makamdan sonra kişiliksiz kalırlar (Hz. Ömer (r.a).

Makamlar, koltuklar ancak hizmet için vardır. Ve koltuğa oturanlar güçlerinden koltuktan alıyorlarsa yok olmaya mahkûmdurlar. Makamlar,  güç verecek kişilere verilir ancak makama gelen gücünü koltuktan alıyorsa böyle kişiler yok olmaya mahkûmdur. Böyle insanlar nereden geldiklerini unutup, oturdukları koltukları tapulanmış gibi davrananlardır.

Halk arasında makam sahibi kişiler için kullanılan sözler vardır ki; bu sözler üzerinde şöyle düşündüğümüzde ne kadar doğru olduğunu hepimiz kabul ederiz. Oturduğu koltuğu dolduruyor. Koltuğun içinde yok olmuş. Oturduğun koltuğun hakkını ver… vb.

Bırakın artık koltukların gücü adına demeyi…

Sen doğru olduktan sonra bütün güç sendedir. Aracıya ihtiyacın yok…

Bu yazı toplam 3657 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR