Kontrollü normalleşmeyle Menteşeliler sokakta

Kontrollü normalleşmeyle Menteşeliler sokakta
Hafta sonları uygulanan Cumartesi gününde sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle erken saatlerde evlerinden sokağa çıkan vatandaşlar yürüyüş, market alışverişi, kafede kahvaltı yaparken, öte yandan alışveriş mağazalarına...

Hafta sonları uygulanan Cumartesi gününde sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle erken saatlerde evlerinden sokağa çıkan vatandaşlar yürüyüş, market alışverişi, kafede kahvaltı yaparken, öte yandan alışveriş mağazalarına gittiği görüldü.

Hafta sonları uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Kontrollü normalleşme ile uzun bir aradan sonra cumartesi günü yeniden sokağa çıkıldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde restoran, lokanta, kafeterya, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 07.00 itibarıyla yüzde 50 kapasite ile kapılarını açtı. Sabahın erken saatlerinde vatandaşların sokağa çıkarak kafe ve restoranlarda oturduğu görüldü.

Uzun bir aradan sonra yüksek risk grubunda bulunan Muğla’da cumartesi günü sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla Menteşeliler yeniden sokağa çıktı.

Yaşlılar ise yürüyüş yaparken, banklarda güzel havanın tadını çıkardı.

Yanı sıra kafe ve restoran gibi yerlerde tedbirler elden bırakılmadığı görüldü. Cafelerde vatandaşların HES kodu sorgulaması yapılarak, mekanın kapasitesine göre müşteri alımı yapıldı.

Cumartesi günü 60 yaş üzeri vatandaşlar saat 10:00-14:00 arasında sokağa çıkarken 20 yaş ve altı vatandaşlar ise 14:00-18:00 arasında sokağa çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

“Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Zor günlere dönüş yolunu kapatalım. Dışarı çıkıyorsak, maske takalım.”

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.