Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

KONUNUN DOĞRU ANLATILMASI GEREKİYOR

KONUNUN DOĞRU ANLATILMASI GEREKİYOR

Hafta başı meslektaşlarımızla temaslarda bulunmak ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere Bodrum ilçemizde olduğumdan Salı gününün yazısını kaleme alamadım.

Kentten 1 günlüğüne bile ayrı kalsanız neler olup bittiğini merak ediyor insan.

Menteşe’de yaşam rutinliğinde seyrediyor gibi gözükse de, hafta başına damgasını vuran AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek’in açıklaması olmuş.

Gazetelerimizin haber merkezleri bu açıklamayı doğal olarak yayınlamışlar. Muğla Gazetemizde söz konusu açıklama manşetten “Düğün ve cenazeye gitmekle, birlikte yönetmek olmuyor” başlığıyla sunuldu.

Bu söylem Eray Çiçek’e ait.

Çiçek bu sözü, Menteşe Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında kabul edilen Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik alan çalışmasında yanlışlık olduğunu savunarak yaptı.

Çiçek’in söylemleri çok açık ve net: “Kırsal mahalle olmayı hak eden mahallelerimizin kırsal mahalle olması için uğraşacağız.”

Bu konu aslında uğraş verecek bir konu da değil.

Ortaya doğru dürüst bir kriter konmuşsa, gereği zaten kendiliğinden yapılmalı.

Anladığımız kadarıyla ortak akıl eksikliği yaşanıyor.

Yok, hayır yapılmadıysa, bu yapılamayışın ya da yapılmışın neden yapıldığı da kamuoyuna açıkça aktarılmalı.

“Derinkuyu, Sığıcak ve Sarnış mahalleleri kırsal mahalle ise, kentsel alan ilan ettiler. Yerkesik, Yeşilyurt, Kafaca gibi yerlerin ovalarını kentsel mahalle yaptılar. Buraları kırsal mahalle olması gereklidir. Bu bölgelerdeki vatandaşlar bu bölgelerden mustaripler” diyen Eray Çiçek, bu kararların alınırken, o bölgelerdeki vatandaşlara sorulması gerektiğini savunuyor.

Bu söylemleriyle Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün katılımcı bir anlayıştan uzak bir tutum sergilediği eleştirisi yaparken, en can alıcı eleştirisini de şu sözle dile getiriyor:

“Birlikte yönetmekten anladığınız, sadece düğüne ve cenazeye gitmekse bu birlikte yönetmek olmuyor. Buna benzer hassas olan konularda bir ilgili, oradaki yöre halkıyla bunları istişare etmek, onunla beraber ilgili STK’lar ile bunları değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.”

Çiçek’in yöre halkıyla istişare edilmesi ve ilgili STK’lar ile konunun değerlendirilmesi tavsiyesine katılıyorum.

Yörenin geleceğiyle ilgili alınması planlanan kararlarda, özellikle adı geçen yerlerde yaşayan vatandaşların görüşleri alınmalı.

Belediye vatandaş için var ise eğer, vatandaşının neyi isteyip, istemediğini de sorup, öğrenmeli.

Bu türdeki kararları halkın açık görüşlerine sunmalı.

Böyle bir altyapı çalışmasını Menteşe Belediyesi’nin yapmış olacağını umuyorum ama yapılsaydı eğer, belediye meclisindeki muhalefet partisinin temsilcisi bu açıklamayı neden yapsın?

Bu çalışmanın detaylarını, çalışmada ele alınan kriterleri ve alınan kararların hangi doğrular ışığında alındığına ilişkin Menteşe Belediyesi’nden bir bilgilendirme beklediğimizi ifade etmeliyim.

Ve bu talebimiz kayıkçı kavgasına dönüşmeden yerine getirilirse daha çok seviniriz.

Sonuçta adı geçen bölgelerin geleceği söz konusu.

Alınan kararlarda ise, kamu yararı gözetilmesi önemli. Elbette Menteşe Belediyesi de bu yararı gözeterek karar almıştır buna hiç şüphe yok ama muhalefetin uyarısı da önemli.

Bu konunun kamuya doğru anlatılması gerekirken, bu türdeki kararlarda, ortak aklın ne denli olduğu da bir kez daha ortaya çıkmış oluyor.

Başka bir ayrıntıya değinecek olursam; iktidarda olan yerel yönetime, AK Parti adına yapılması beklenen muhalefetin sadece Eray Çiçek tarafından yapılıyor olduğunu da görmezden gelemeyiz.

Bu yazı toplam 911 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR