KOORDİNASYON POLEMİĞİ

KOORDİNASYON POLEMİĞİ
Muğla yakın tarihin belki de en büyük felaketini yaşadı. Alevler kentin farklı noktalarında ormanları sardı, yerleşim yerlerine kadar yaklaştı. Seferberlik halinde yangınlarla mücadele sürerken MBB Başkanı Gürün, koordinasyon...

Muğla yakın tarihin belki de en büyük felaketini yaşadı. Alevler kentin farklı noktalarında ormanları sardı, yerleşim yerlerine kadar yaklaştı. Seferberlik halinde yangınlarla mücadele sürerken MBB Başkanı Gürün, koordinasyon sıkıntısı yaşandığını, ilk üç gün merkezin kurulmadığını, bir kaos olduğunu belirtti. Muğla Valiliğinden, Gürün’e cevap niteliğinde açıklama geldi. Valilik, yangın ilk gününde koordinasyon merkezinin kurulduğunu, ilgili kurumlara bilgi verildiğini açıkladı.

MİKAİL ZEYBEK

Muğla Büyükşehir Belediye (MBB) Başkanı Osman Gürün, Muğla’da orman yangınları devam ederken beklenmedik bir çıkış yaptı. 4 Ağustos’ta Halk TV’ye bağlanarak Muğla Valiliğin himayesindeki koordinasyon merkezini eleştiren MBB Başkanı Gürün, “Muğla'da büyük bir kaos var, koordinasyon merkezi çalışmıyor. Boşaltma kararları dahi zamanında alınmıyor. Ben koordinasyon kurulu toplantıların katılmadım, çağrılmadım çünkü. İlk üç gün koordinasyon kurulmadı” dedi.

Muğla Valiliği ise Gürün’ün çıkışına cevap niteliğinde “İlimiz Marmaris İlçesinde 29.07.2021 tarihinde Saat 13.11’de başlayan orman yangını Orman Bölge Müdürlüğü’nce tarafımıza bildirilmesine müteakip ekiplerimiz olay mahalline intikal ettirilmiş olup, yangın ihbarı başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı, Marmaris Kaymakamı ve ilgili tüm kuruluşlara bildirilmiştir. Muğla Valimiz olay yerine intikal etmiştir” açıklamasında bulundu.

KOORDİNASYON MERKEZİ ÇALIŞMIYOR

Doğa harikası bölgenin farklı noktalarında alevler yükselirken, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün 4 Ağustos’ta Halk TV’nin canlı yayınına bağlandı. Başkan Gürün, bölgedeki yangınlarla ilgili son durumları aktardı. Osman Gürün, Muğla’da büyük bir kaos olduğunu, yangınla mücadelede koordinasyon sıkıntısı yaşandığı dile getirdi. Gürün, “Muğla'da büyük bir kaos var, koordinasyon merkezi çalışmıyor. Boşaltma kararları dahi zamanında alınmıyor. Ben koordinasyon kurulu toplantıların katılmadım, çağrılmadım çünkü.” dedi.

İLK ÜÇ GÜN KOORDİNASYON KURULMADI

Koordinasyon toplantıları hakkında kendisine bilgi verilmediğini aktaran Gürün, şöyle konuştu: “İlk üç gün koordinasyon kurulmadı. Daha sonra kurulduğu ifade edildi. Sayın Vali bana bilgi vermeden, benim daire başkanlarıma çağrı çıkarıp toplantıya katılmalarını söyledi. Biz de katıldık yani orada bir kapris yapma durumumuz yoktu. Ben hala koordinasyon toplantılarına katılmadım. 3 bakanla toplantı yaptım. Bir turizm bakanıyla onun çağrısıyla katıldık, görüşlerimizi bildirdik. İçişleri Bakanı ve Orman Bakanın yaptığı genel bir toplantı vardı oraya çağrıldık, oraya katıldık. Ama ben koordinasyon kurulunda katılarak fikir ve önerilerimi söyleme imkânım olmadı. Şuanda gerçekten bir kaos var. Doğru dürüst bir karar alınamıyor. Nasıl sevk ve yönetileceği konusunda büyük zafiyetler var.”

BİRİNCİ GÜN KOORDİNASYON MERKEZİ KURULDU

MBB Başkanı Gürün’ün yangınla mücadelede koordinasyon merkezi eleştirilerine Muğla Valiliğinden cevap niteliğinde açıklama geldi. 29 Temmuz’da Marmaris’te yangın başladığı andan itibaren harekete geçildiğini ifade etti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Marmaris İlçesinde 29.07.2021 tarihinde Saat 13.11 de başlayan orman yangını Orman Bölge Müdürlüğü’nce tarafımıza bildirilmesine müteakip ekiplerimiz olay mahalline intikal ettirilmiş olup, yangın ihbarı başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı, Marmaris Kaymakamı ve ilgili tüm kuruluşlara bildirilmiştir. Muğla Valimiz olay yerine intikal etmiştir. Yangının büyümesi ve başka alanlara sıçraması ihtimaline karşı Seviye 1 için olay bildirimi yapılmış ve aynı gün Muğla Valimizin talimatı ile ilgili Vali Yardımcısı Başkanlığında AFAD İl Binasında Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi kurularak yangının başladığı gün çalışmalara başlanmıştır.”

Bu haber toplam 457 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.