Köpeği zehirlenen görme engelli vatandaşa Büyükşehir’den yeni can dostu

Köpeği zehirlenen görme engelli vatandaşa Büyükşehir’den yeni can dostu
Marmaris’e 30 kilometre mesafedeki Osmaniye Mahallesi Camiyanı mevkiinde elektriği ve suyu olmayan evinde tek başına yaşayan, işi ve sosyal güvencesi bulunmayan,...

Marmaris’e 30 kilometre mesafedeki Osmaniye Mahallesi Camiyanı mevkiinde elektriği ve suyu olmayan evinde tek başına yaşayan, işi ve sosyal güvencesi bulunmayan, kardeşlerinin yardımıyla geçinen 51 yaşındaki görme engelli Mustafa Demirtaş’a rehberlik eden kurt kırması ‘Doddi’ adlı köpeğin öldürülmesinin ardından, Muğla Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşa rehber köpek hediye etti.

Engelli vatandaşın köpeğinin öldürülmesinin ardından yerel ve ulusal basında çıkan haberlerden sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, görme engelli vatandaşa isteği üzerine yeni bir köpek hediye edilmesi için çalışma başlattı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler ekipleri Mustafa Demirtaş’ın isteği üzerine kendisine 8 aylık çoban kırması bir köpek hediye etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Marmaris ilçesinde yaşanan köpek zehirlenme olayından kısa süre sonra ekiplerin konuyu araştırmaya başladığını ve mağdur vatandaş Mustafa Demirtaş’ı evinde ziyaret ettiğini söyledi ve Büyükşehir Belediyesi olarak Mustafa Demirtaş’a kendi isteği üzerine köpek hediye edildiğini belirtti.

"Köpeğim bana ışık olacak"

Yeni köpeğine Aydın ismini koyan Mustafa Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine yanında oldukları ve yeni arkadaşı için teşekkür etti. Mustafa Demirtaş, “Köpek benim için çok önemli. 24 saat etrafımda, hem evimi, hem hayvanlarımı koruyacak, hem de bana ışık olacak. Emeği geçenlere, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.