Köpekbalığı Yavrusu ve Balon Balığı Yakalandı

Köpekbalığı Yavrusu ve Balon Balığı Yakalandı
Milas’a bağlı Ören Mahallesi’nde bir balıkçının oltasına, balon balığı ve köpek balığı yavrusu takıldı. Balon balıklarının Gökova Körfezi’ni...

Milas’a bağlı Ören Mahallesi’nde bir balıkçının oltasına, balon balığı ve köpek balığı yavrusu takıldı. Balon balıklarının Gökova Körfezi’ni istila ettiğini söyleyen tecrübeli balıkçı Mustafa Bircan, yetkililerin bu istilacı türle ilgili önlem almasını istedi.

Milas’a bağlı Ören Mahallesi’nde balıkçılık yapan Mustafa Bircan, denize açılarak üzerinde çok sayıda iğne bulunan paragadi kullanarak balık avına çıktı. Bir süre bekledikten sonra paragadideki iğneleri kontrol eden Bircan, paragadide yenilebilir balıkların yanı sıra ölü halde 3-4 kilogramlık bir balon balığı ve bir adet köpekbalığı yavrusu buldu. Dikkatlice iğneden çıkarılan balon balığı ve köpekbalığı yavrusu, yöredeki vatandaşlardan ilgi çekti.

BALON BALIKLARI MİSİNALARI KOPARIYOR

Balon balıklarının son dönemde Gökova Körfezini istila ettiğine değinen Bircan, “Bu zehirli balıklar, denize attığımız oltalarımıza ciddi zarar veriyor. Oltaya takılan balıkları talan ediyor, misinalarımızı koparıyor. Ayrıca yerli balık türlerinin popülasyonunu da tehlikeye sokuyor. Yetkililerin bu istilacı türle ilgili çalışma yapmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Bu haber toplam 2008 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.