Korkulan oldu: Muğla’da mutasyonlu virüs görüldü

Korkulan oldu:  Muğla’da mutasyonlu virüs görüldü
Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, Muğla genelinde mutasyonlu Coronavirüs görüldüğünü söyledi. Vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Mutant virüs, Muğla’da da yayılmaya başladı”...

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, Muğla genelinde mutasyonlu Coronavirüs görüldüğünü söyledi. Vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Mutant virüs, Muğla’da da yayılmaya başladı” dedi.

SİNEM KORKMAZ

Mutasyonlu virüs birçok ilde hızla yayılıyor. Mutasyonlu virüsün yayılmasıyla gözler diğer iller gibi Muğla’ya da çevrildi. Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, Muğla genelinde mutasyonlu Coronavirüs görüldüğünü bildirdi. Bu süreçte eski normale dönülmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Şahin, “İl genelinde hastalıkta artış var” dedi.

Son bir haftador Muğla’da hasta sayılarında artış olduğunu söyleyen Dr. Cafer Şahin, “Mutasyonlu virüs Muğla’da da görülmeye başladı. Ankara, İstanbul gibi illerimizde görülen Mutant virüs, Muğla’da da yayılmaya başladı. Düşen hasta sayısında il genelinde son bir haftadır artış var. Eskiye oranla düşük olmasına rağmen bir artış görülüyor. Aile hekimleri ayda 2 hasta takip ederken, her aile hekimine 20 hasta takibi düşmeye başladı. Hastalıkta bir artış olduğunu söyleyebilirim. Normalleşme süreci bu aşamada çok doğru değil. Eski normale dönmek zaten mümkün değil. Normalleşme sürecinin dile getirilmesi, hastalığın bulaşma riskini daha da arttıracak. İnsanlar daha da gevşeyecekler. Sanki normal hayata dönmüş havası yaratılacak. Bundan endişe ediyoruz. Okulların açılmış olması iyi değerlendirilmeli. Genç nüfusun kapalı alanda bir arada olması ve olabilecek virüsü evlerine, mahallelerine götürmesi söz konusu. Sağlık Bakanlığının açıkladığı yüz bin verilerinde, vaka sayılarının yüz binde onlara düşmesi bizi ancak normalleşme yoluna götürür. Yüz binde 50’nin üzerindeki her rakam hastalığın artacağı yönünde işaretler veriyor” dedi.

Bu haber toplam 2945 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.