Korkunç cinayette ikinci tutuklama

Korkunç cinayette ikinci tutuklama
Pınar Gültekin’in cinayetine ilişkin soruşturmada bir kişi daha tutuklandı.  Katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da “delil...

Pınar Gültekin’in cinayetine ilişkin soruşturmada bir kişi daha tutuklandı.  Katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da “delil karartmak” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sinem Korkmaz

16 Temmuz’da ortadan kaybolan ve 21 Temmuz’da ormanlık alanda cesedi bulunan Pınar Gültekin cinayetinde bir kişi daha tutuklandı. Kaybolduktan 5 gün sonra Muğla’nın Ula ilçesinde ormanlık alanda bir varil içerinde cesedi bulunan Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı “delil karartmak” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muğla Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, zanlı Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı, telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Bağ evinde bulunan depodan içki almak için eve gittiğini ileri süren Mertcan Avcı’nın, "İşyeri için biraları almaya gidiyordum. Herhangi birşey görmedim. Ben ağabeyime yardım etmedim. Delil karartmak gibi bir niyetim asla olamaz"dediği öğrenildi. Mertcan Avcı,  "delil karartmak" suçlamasıyla sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

BABA GÜLTEKİN: "ADALETE GÜVENİYORUM"

"Biz başta da iddialarımızı dile getirmiştik ve maalesef iddialarımızda yanılmadık. Maalesef dün caninin kardeşi yakalandı. Kardeşi de işin içindeymiş. Biz yabancıları beklerken, maalesef ailesi buna yardım etmiş. Nereye giderse gitsin ben adalete güveniyorum buradan bütün kamuoyuna sesleniyorum. Bu gerçekten bir cinayet değil bir vahşettir. Bir daha olmaması için Sayın savcılarıma buradan sesleniyorum, işi iyi irdelesinler mutlaka işin içerisinden başkalarının da çıkacağına inanıyorum ve bunlara akıl verdiklerine inanıyorum. Hiç kimse sahipsiz değildir. Pınar Gültekin maalesef sahipsiz değildir, sahipsiz bellediler. Arkasında kimsenin olmadığını düşündüler maalesef çok sert kayaya çarptılar. Ben bu işin peşini bırakmayacağım, adalete güveniyorum. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Adalet Bakanına bütün savcı ve hakimlere seslenmek istiyorum. Lütfen bu işin peşini bırakmayın bana yardım edin çünkü katil yalnız kızımı öldürmedi aile olarak hepimizi öldürmüştür. Bu saatten sonra bizim yaşamamız da mümkün değildir." diye konuştu.

"BEYANLARIMIZ HAKLI ÇIKTI"

Öte yandan ikinci tutuklamanın ardından Pınar Gültekin'in ailesinin Avukatı Rezan Epözdemir, "Beyanlarımız haklı çıktı" dedi.

OLAY

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz’da Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablası ile telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ailesinin, Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada, Gültekin’i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de delilleri görünce, bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin’in tekrar barışma isteğini geri çevirmesi üzerine genç kızı bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra bir varile bırakarak Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmişti.

Avcı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “canavarca hisle öldürmek” suçundan tutuklanmıştı.

Bu haber toplam 1369 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.