Korona kararları tartışma yarattı

Korona kararları tartışma yarattı
İçişleri Bakanlığı’nca, Korona virüs için yayınlanan ek genelge ile faaliyet gösteremeyecek işletmeler açıklandı. Korona virüs salgını nedeniyle...

İçişleri Bakanlığı’nca, Korona virüs için yayınlanan ek genelge ile faaliyet gösteremeyecek işletmeler açıklandı. Korona virüs salgını nedeniyle bazı işletmelerin kapatılıp, bazılarının ise açık kalarak, faaliyet gösteriyor olması esnaflar arasında ruhsat krizine dönüştü.

Sinem Korkmaz

Salgın riski nedeniyle alkollü birçok işletmenin kapanmasının ardından, ülke genelinde artan Korona virüs vakalarını önlemek amacıyla 81 il valiliğine “Korona virüs tedbirleri” konulu ek genelge gönderildi. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede, tiyatro, sinema, gösteri merkezleri, kahvehaneler, kıraathaneler, kafeler, spor salonları ve insan sirkülasyonunun fazla olduğu işletmelerin geçici süre kapatıldığı bildirildi.

ESNAFDA RUHSAT KRİZİ

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bazı alkollü işletmelerin ‘lokanta’ statüsü altında hizmet vermesi, esnaf arasında krize yol açtı. Kendi işletmelerinin kapatılıp, ruhsatında ‘lokanta’ statüsünde yer alan alkollü işletmelerin kapatılmamasına tepki gösteren bazı işletme sahipleri, “Lokantalara virüs uğramıyor mu?” diyerek, uygulamaya isyan etti.

Muğla Menteşe’de virüs nedeniyle mekanını kapatan bir işletme sahibi, “Kafelerin, barların, spor salonlarının ve birçok işletmenin kapatılıp, ruhsatı lokanta statüsünde olan alkollü bazı işletmelerin göz göre göre kapatılmaması çok ilginç. Önlem bu şekilde mi alınıyor? İnsanlar spor salonlarında, kafelerde, camilerde veya barlarda virüs kapma riski taşırken, o işletmelere virüs uğramıyor mu çok merak ediyorum. Bu virüs içkili lokantalarda insanlara bulaşmıyor mu?” diye tepki gösterdi.

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.