Korsan emlakçılığa geçit yok

Korsan emlakçılığa geçit yok
Ticaret Bakanlığı’nca Taşınmaz Ticareti Bilgi Sitemine (TTBS) yeni ihbar hattı oluşturuldu. Ticaret il müdürlüklerince tüm Türkiye’de önümüzdeki günlerde denetimler başlayacak olup, emlakçılık mesleğine zarar veren ve...

Ticaret Bakanlığı’nca Taşınmaz Ticareti Bilgi Sitemine (TTBS) yeni ihbar hattı oluşturuldu. Ticaret il müdürlüklerince tüm Türkiye’de önümüzdeki günlerde denetimler başlayacak olup, emlakçılık mesleğine zarar veren ve kayıt dışı çalışmaya devam eden işletmeler, sistem üzerinden şikayet edilebilecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan, “Korsan emlakçılığa geçit yok. Mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Sinem Korkmaz

Son yıllarda sayıları giderek artan korsan emlakçılara artık geçit yok. Korsan emlakçılığın önüne geçmek adına Ticaret Bakanlığınca Taşınmaz Ticareti Bilgi Sitemine (TTBS) yeni ihbar hattı oluşturuldu. Yasa dışı emlakçılık yapan kişi ve işletmeler, yeni oluşturulan sistem üzerinden şikayet edilebilecek. Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde korsan emlakçılara karşı denetim başlatılacak. Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan, korsan emlakçılarla mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, “Korsana, kayıt dışına, yetki belgesi olamayana geçit yok” dedi.

Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan, “Artık korsan emlakçılığa yer olmadığını devletimiz tescilledi. Bunun için yetki belgesi almayan hiçbir emlakçı, emlakçılık yapamayacak. Yetki belgesini alırken de mutlaka arkadaşlarımızın vergi levhası, oda kaydı, seviye 5 belgesi veya halk eğitimden almış olduğu bir belge olması gerekli. Bu belgeleri olmayan arkadaşlarımıza Ticaret Bakanlığı yetki belgesi vermiyor. Yetki belgesi almayan kimse de bu saatten sonra emlakçılık yapamayacak. Bu konunun denetimlerini de Ticaret Bakanlığımız, Ticaret il müdürlüklerine verdi. Ticaret il müdürlükleri yaptıkları denetimlerde yetki belgesi olmayan işletmeleri önce uyaracaklar, sonrasında para cezası olacak ve daha sonra iş yeri kapatmaya kadar giden bir ceza uygulanacak. Bununla ilgili biz de odalar olarak, arkadaşlarımızın oda kayıtlarını yapıp, yetki belgelerini almaları için mücadele vereceğiz. Bununla ilgili de Türkiye genelinde 2’inci olduk. Arkadaşlarımıza belgelerini verdik. Bu sayede Muğla’da çok fazla bir korsan emlakçılık yok fakat‘emlakçıyım’ diyerek yetki belgesi almayan arkadaşlar için de Ticaret il müdürlüğümüzün biran önce denetimlere başlamasını bekliyoruz. Çünkü bu devlete karşı vergilerini veren emlakçı arkadaşlarımızın hakkı. Bunun içinde emlakçılık yapmak isteyen arkadaşlar yetki belgelerini alarak bu işi yapsınlar. Biz korsan emlakçılığa tamamen karşıyız ve bununla ilgili mücadelemiz de sürecek” dedi.

Muğla Ticaret İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, sistem üzerinden gelen şikayetlerin değerlendirilerek bakanlığa bildirildiği, bakanlık izni ile şikayet edilen işletmeye denetim yapılarak incelemeler yapıldığı öğrenildi. İl Müdürlüğü tarafından, denetim sonrası incelemelerin bakanlığa bildirildiği ve bakanlıkta gelen cevaba göre idari yaptırım veya kapatma cezası uygulandığı belirtildi.

Öte yandan denetimlerin 12 Ocak itibari ile Muğla’nın Bodrum ilçesinden başlandığı öğrenildi.

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.