Kötekli Muhtarı Hasan Ali Baydur: " Sıkıntılar dışarıdan gelen insanlardan kaynaklanıyor"

Kötekli Muhtarı Hasan Ali Baydur:  " Sıkıntılar dışarıdan gelen insanlardan kaynaklanıyor"
Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi'nde yaşanan sıkıntılar dolayısıyla yetkililer çalışma başlattı. Kötekli Mahalle Muhtarı Hasan...

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi'nde yaşanan sıkıntılar dolayısıyla yetkililer çalışma başlattı. Kötekli Mahalle Muhtarı Hasan Ali Baydur, üniversite bölgesi ve üniversite öğrencilerinin yerleşim yeri olan Kötekli'de güvenlik sıkıntıları dolayısıyla bir takım çalışmalar başlatıldığını belirterek, "Yaşanan sıkıntıların çoğunluğu dışarıdan gelen insanlardan kaynaklanıyor" dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı öğrenci yerleşim yeri olarak tanınan Kötekli Mahallesi'nde son zamanlarda yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle yetkililer çalışma başlattı. Kötekli Mahalle Muhtarı Hasan Ali Baydur, yetkililerle görüşüldüğünü ve bir takım çalışmaların başlatıldığını dile getirirken, Kötekli'de yaşanan birçok olayın üniversite öğrencisi olmayan ve Kötekli'ye dışarıdan gelen kişilerden kaynaklandığını söyledi.

Kötekli Muhtarı Hasan Ali Baydur, "Mahallemiz 1946 yılında kurulmuş. 2009 yılına kadar köy statüsünde olan Kötekli, 2009 yılından sonra mahalle oldu. Üniversitenin mahallemize kurulması ve hızla büyümesi ile birlikte mahallemizde hızla büyüdü. 31 Aralık 2019 verilerine göre mahallemizde 17 bin 647 kişi var. Kayıtlı olmayanlarla birlikte bu sayı yaklaşık 40 bin civarında bulunuyor. Kayıtlı nüfusun yüzde 66'sı genç kesim. Kalan diğer yüzdelik kesim ise orta yaş ve üstü. Mahallemizde yaklaşık 44 bin civarı öğrenci bulunmakta" dedi.

“KÖTEKLİ'YE KARAKOL GELİYOR”

Yakın zamanda mahalleli ile toplantı düzenlediklerini söyleyen Muhtar Baydur, "Mahallelimiz ile toplantı yaptık. Öğrencilerimizin ve mahallelimizin sıkıntılarını konuştuk. Mahallemizde bulunan öğrencilerimizin sıkıntılarının en başında ev kiraları geliyor. Ev kiralarının yüksek olmasından şikayetçiler. Birde ulaşım ücretlerinin kendilerini zorladıklarını söylüyorlar. Barınma sıkıntıları yakın zamanda son bulacak inşallah. Mahallemize yapılan öğrenci yurtları yakın zamanda bitecek. Mahallelimizin karakol isteği vardı. Kendilerini toplantıda müjdeli haberi verdim. Valilik ve Kaymakamlık Kötekli'ye karakol gelmesi için çalışma başlattı" dedi.

Yetkililerin Kötekli Mahallesi için çalışma başlattıklarını dile getiren mahalle Muhtarı Hasan Ali Baydur, "Mahallemiz üniversite bölgesi olduğu için çok hareketli. Bu nedenle dışarıdan birçok insan geliyor. Çevre ilçelerden, hatta illerden. Mahallemizde özellikle son zamanlarda birçok istenmeyen olay yaşandı. Huzursuzluk oldu. Bunun sebebi öğrenciler gibi gözükse de öyle değil. Çıkan sıkıntıların büyük bir çoğunluğun dışarıdan gelen insanlardan kaynaklanıyor. Mahallemiz biraz hareketli olduğu için özellikle eğlence bakımından o yüzden dışarıdan gelen insan çok oluyor. Konu ile Kaymakamlıkta toplantımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde de Valilikte aynı toplantı olacak. Valimizin ve Kaymakamımızın belirli girişimleri var. Kendileri de zaten gelip yerinde inceleme de yaptılar. Konu ile ilgili yetkililerimiz ile birlikte çalışmalara başladık diyebiliriz. Valimize, Kaymakamımıza ve belediye başkanlarımıza bu kapsamda çok teşekkür ederim " ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Muhtar Hasan Ali Baydur, öğrencilerin spora yönelmeleri için spor alanları oluşturmak üzere çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3214 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.