“KÖTEKLİ POLİS NOKTASI” İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

“KÖTEKLİ POLİS NOKTASI” İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Menteşe Kaymakamlığı arasında, Kötekli Mahallesi 1444 parsel üzerinde bulunan prefabrik yapının Menteşe Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne polis noktası olarak geçici...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Menteşe Kaymakamlığı arasında, Kötekli Mahallesi 1444 parsel üzerinde bulunan prefabrik yapının Menteşe Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne polis noktası olarak geçici tahsisine ilişkin protokol imzalandı.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde Karakol ve Zabıta noktalarının en kısa sürede hayata geçirilecek.

Menteşe Belediyesi’nin 2022 yılının ilk meclis toplantısında Kötekli’de yapılması planlanan polis noktası için 137 ada 8 parsel sayılı arazi (C kapı yolu üzerinde) tahsis edilmişti.

Yapılan görüşmelerin ardından, MSKÜ ile Menteşe Kaymakamlığı arasında, Kötekli Mahallesi 1444 parsel üzerinde bulunan prefabrik yapının geçici tahsisine karar verildi.

Üniversite yerleşkesinde sürekli artan öğrenci sayısına bağlı olarak asayişe müessir olayların giderek artış göstermesi nedeniyle, asayiş olaylarına zamanında müdahale edilerek hizmetin daha etkin ve hızlı yürütülmesi amacıyla, belirlenen yerin Menteşe Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğüne polis noktası olarak tahsisine ilişkin MSKÜ Senato salonunda imza töreni yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş arasında Kötekli Mahallesinin girişinde daha önce Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi olarak hizmet veren prefabrik binanın geçici tahsis protokolü imzalandı.

Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, “Kötekli’de uzun zamandır yaşanan bir dizi olumsuzlukların giderilmesi açısından özellikle yerleşen vatandaşlarımız olsun bir şekilde yaşayan öğrencilerimiz adına güvenliğinin sağlanması amacıyla bir dizi çalışmalar içindeydik. Sağ olsun rektör hocamız büyük bir öz veriyle kendi yerlerinden bir yeri boşaltarak bizleri polis noktası olarak kullanmak üzere tahsis etti. İmzalamış olduğumuz protokol bu tahsisle alakalıydı. Ben huzurunuzda ilçem adına, Muğla adına ve öğrencilerimiz adına kendilerine şükranlarımı ve minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Göstermiş olduğu yakın iş birliğiyle umuyorum önümüzdeki günlerde bu polis kontrol noktasını vatandaşımız ve öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini göreceğimize de inanıyorum. Huzurunuzda kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin emniyetinin sağlanması için ne gerekiyorsa yapılması adına sahada devam etmeye karalı olduklarını belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise; “Varlık nedenimiz öğrencilerimiz. Sayın valimizin talimatlarıyla başlayan bu bölgedeki emniyeti sağlamak, emniyeti artırmak için güvenlikçilerimize bir yer oluşturmak adına bünyemizde olan yaklaşık 200 m karelik bir binayı Menteşe Kaymakamlığı’na sayın kaymakamımıza bu protokolle verdik. Umuyorum burada barınacak olan güvenlik güçlerimizle birlikte Kötekli’de hoş olmayan sonuçlar, daha önceden hoş olmayan durumlar olmuştu. Artık onlarla karşılaşmayacağımızı düşünüyorum. Çok daha emniyetli bölge olacağını düşünüyorum. O nedenle protokolün başlamasına vesile olan sayın valimize, buradan ayrılan, burada duran arkadaşlarımızda vardı onlarda burayı feragat ettiler, sağ olsunlar. Sayın kaymakamımıza ve emniyet güçlerine öğrencilerimiz güvenliği için destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.