Köy Çocukları İçin Bilim Şenliği Düzenlenecek

Köy Çocukları İçin Bilim Şenliği Düzenlenecek
ODTÜ öğretim üyeleri tarafından kurulan İLKYAR Derneği yöneticileri, Muğla’ da köy okullarında okuyan öğrenciler için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü...

ODTÜ öğretim üyeleri tarafından kurulan İLKYAR Derneği yöneticileri, Muğla’ da köy okullarında okuyan öğrenciler için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapacak.

SİNEM KARAKAYA-

Türkiye’nin her köşesinden köy okullarında eğitim gören öğrenciler ve görev yapan öğretmenlere yönelik çalışmalar yapan ODTÜ öğretim üyelerince kurulan İLKYAR Derneği yöneticileri, Muğla’da köy okullarında okuyan öğrenciler için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapacak.  Okullar arasındaki imkân farklılıklarını azaltmayı hedefleyen işbirliği çerçevesinde Muğla’da köy çocukları için Bilim Şenliği düzenlenecek.

Bu kapsamda İLKYAR Derneği heyeti, eğitimde işbirliği için İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi makamında ziyaret etti. Muğla’daki köy okullarında yapılabilecek çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişi ve istişarenin yapıldığı görüşmede yönetici ve öğretmenler için “Eğitimde Motivasyon” seminerleri düzenlenmesi, ayrıca belirlenecek pilot köy okullarında öğrencilere yönelik bilim şenlikleri organize edilmesi konularında karar aldılar.

“Muğla Marka Şehir Olacak”

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “Başta Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olmak üzere Üniversiteler ile işbirliğine ve eğitim içerisinde akademisyenler ile yapılan çalışmalara çok önem veriyoruz. Muğla Öğretmen Akademisi Projesi ile üniversite ile iş birliğinde öğretmenlerimize mesleki yeterlik ve akademik gelişim eğitimleri veriyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi ile öğretmenlerimize STEM eğitimlerini başlattık ve bugün STEM çalışmalarımız ile Türkiye ve uluslararası alanda çok iyi bir noktaya geldik. Bugün ülkemizin dört bir köşesinde köy okullarında eğitim gören öğrencilere bilimi sevdirmeye, öğretmenlere ise ne kadar kutsal bir görev yaptıklarını anlatmaya hatırlatmaya kendini adamış ODTÜ'lü akademisyenlerce kurulan ve yıllardır birçok başarılı projeye imza atan İLKYAR Derneği ile ortak çalışmalara başlıyoruz. ‘Her çocuk eşit şekilde eğitim almayı hak eder’  ilkesinden hareketle okullarımız arasında imkân farklılıklarının azaltılması adına yeni çalışmaları birlikte gerçekleştireceğiz. Müdürlüğümüzce farklı alanlarda faaliyet gösteren, eğitime, öğretime, öğrenciye ve öğretmene kendini adamış birçok kişi, kurum ve kuruluş ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu eğitim öğretim yılı başında TEV vakfı işbirliğinde köy çocuklarınızı kitaplarla buluşturduk ve 150 binden fazla kitabı ücretsiz dağıttık.  Önümüzdeki günlerde İLKYAR Derneği işbirliğinde köy çocuklarımız için bilim şenlikleri düzenleyeceğiz. Eğitimde imkan farklarını ortadan kaldırmak imkansızlıkları tamamen yok etmek ve Muğla’da tüm çocuklarımıza eşit ve nitelikli eğitim sunabilmek ve eğitimin kalitesini yükseltmek adına çalışmaya devam ediyoruz,  başarımız daha da yükselecek ve eğitimde Muğla marka şehir olacak” dedi.

Bu haber toplam 569 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.