Köyceğiz Belediyesi Etkinliklerine Start Verdi

Köyceğiz Belediyesi Etkinliklerine Start Verdi
Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Belediye tarafından bu yıl 4’ üncüsü düzenlenen Ramazan etkinlikleri vatandaşların yoğun ilgi göstermişti.Köyceğiz...

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Belediye tarafından bu yıl 4’ üncüsü düzenlenen Ramazan etkinlikleri vatandaşların yoğun ilgi göstermişti.

Köyceğiz Belediyesi’nin, geleneksel hale getirdiği 24 Mayıs-04 Haziran 2019 tarihleri arasında başlayan 4. Köyceğiz Ramazan Etkinliklerinde yer alan geleneksel ürünler ve el sanatları stantları Köyceğiz halkı ve ilçeyi ziyaret eden vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Ramazan Etkinliklerinden hemen sonra 06-09 Haziran 2019 tarihleri arasında organizasyon sorumlusu Göktürk Günal ve Köyceğiz Belediye Başkanlığı işbirliği ile bisiklet festivalinin 5.si düzenlendi. Bisiklet festivaline çeşitli illerden bisiklet ve doğa tutkunu katıldı. 150 bisikletçi Köyceğiz Gölü ve  portakal tarlaları arasından geçerek festivalin birinci günü; “Şelale Yolu Rotası” Köyceğiz- Hamitköy, Döğüşbelen-Şelale Toparlar,  Köyceğiz etabı, İkinci günü; “Yuvarlak Çay ” Köyceğiz-Yeşilköy, Zeytinalanı-Yuvarlak, Beyobası-Eski köyceğiz-Yangı-Köyceğiz etabı, Üçüncü günü; “Ekincik-Sultaniye” Köyceğiz-Hamitköy-Ekincik -Teknelerle- Çandır-Köyceğiz, Dördüncü ve son günü ise, “Köyceğiz Göl Rotası” Köyceğiz-Hamitköy-Sultaniye –Sultaniye Kaplıcaları-Köyceğiz etabını gerçekleştirdi.

Katılımcı 150 bisikletçi belirlenen noktalarda mola vererek, bölgenin güzelliklerini yakından görme imkânı buldu. Bisiklet tutkunları, dört günde toplam 220 kilometre pedal çevirdi.

İlçe’nin Her Noktasında Etkinlik

20-23 Haziran 2019 tarihleri arasında 8.Köyceğiz Motosiklet Festivali yer alıyor. Köyceğiz Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi katkılarıyla geleneksel hale getirilip her yıl düzenlenmekte olan 8.Köyceğiz Motosiklet Festivali bu yıl 20-23 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.  Bu yıl 8’ncisi gerçekleştirecek olan Motosiklet festivali 2018 yılında Türkiye’nin çeşitli illerinden oluşan 64 kulüp, 2157 motorcu katılımı ile gerçekleşmişti. 8’nci Köyceğiz Motosiklet Festivali’ne katılacak motorcular, Mesire Alanı’na yine çadırlarını kurabilecekler. İsteyen bungalovlarda, isteyen de göl manzaralı apart otel, motel ve pansiyonlarda kalabilecek.

Festival kapsamında Ekincik plajı, Sultaniye Kaplıcaları, Yuvarlakçay turları, Dalyan Kanalı, Kaunos, İztuzu turları yapılacak. Bu yıl akşam etkinliklerinde Karaoke müzik ve yarışmalar ile çeşitli eğlencelerden oluşacak. Motosiklet Festivali’nin 3. Günü Timuçin Şahin ile Caz Müzik Üzerine söyleşi, Mete Şen THM Konseri ile Orkestra Grup Kervan ile final yapacaktır.

Motosiklet Festivali’nin akabinde Köyceğiz’de bu yıl 22’ncisi düzenlenecek olan Üniversiteler Yaşar Sevim Plaj Hentbol Turnuvası 24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında Delta Plajı’nda başlayacaktır.

Deniz, doğa, güneşle iç içe Dünyada ki en güzel yerlerden biri olan Köyceğiz’de halkımız ile buluşmaktan mutluluk duyacağını belirten Başkan Ceylan,” Paylaşma, kaynaşma ve eğlenceyi bir arada tutmaya çalıştığımız Festivallerimize eşsiz doğal güzellikler sunan İlçemiz Köyceğiz’e bekliyoruz. 20-23 Haziran 2019 8. Köyceğiz Motosiklet Festivalinden, 24-28 Haziran 2019 22. Üniversiteler Yaşar Sevim Plaj Hentbol Turnuvası’na kadar son derece eğlenceli bir dönem geçecek” dedi.

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.