Köyceğiz Kadın Üreticileri Güçlerini Birleştiriyor

Köyceğiz Kadın Üreticileri Güçlerini Birleştiriyor
Köyceğiz İlçesi kadın çiftçileri Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti.Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü; bir grup kadın üretici ile birlik, beraberlik ve dayanışmanın en iyi örneği olan kooperatifçilik...

Köyceğiz İlçesi kadın çiftçileri Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti.

Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü; bir grup kadın üretici ile birlik, beraberlik ve dayanışmanın en iyi örneği olan kooperatifçilik konusunda bilgi almak ve Menteşe İlçesinde faaliyet gösteren kadın kooperatifini ziyaret etmek amacıyla teknik gezi düzenledi.

İlk olarak Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz, Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürü A. Hakan Mukyen, ilgili teknik personel ve üreticiler katıldı. İl Müdürü Şakir Fırat Erkal kooperatifçiliğin önemine değinerek, çıktıkları bu yolda kadın üreticilerimize her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Birlik ve beraberliğin üreticinin gücünü özellikle pazarlama gücünü arttıracağını belirtti. Kadın çiftçilerle yapılan çalışmalardan çok iyi sonuçlar alındığına vurgu yaptı.  Kadın üreticilerle kooperatifçilik konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu. Ardından S.S. Menteşe İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Köy-Koop ziyaret edildi.  Köy-Koop Birlik Başkanı aynı zamanda Genel Merkez Birlik Başkanı olan Eray Çiçek kadın üreticilere bilgi verdi. Sorularını cevaplandırdı. Kadın ağırlıklı olarak kuruluşu gerçekleşen ve çalışan S.S. Menteşe İlçesi TKK kuruluş aşamasında, karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri konusunda Başkan Eray Çiçek ve Kooperatif Yetkilisi Ömriye Çiçek tarafından bilgi verildi. Kadın üreticiler ise yapmayı planladıkları çalışmalar ve kurmayı planladıkları kooperatif çalışmaları konusunda fikirlerini paylaştı. Kadın üreticiler toplantının verimli geçtiğini ifade ederek, zor bir sürecin kendilerini beklediğini fakat yakaladıkları birlik ve beraberlik ruhuyla her şeyin üstesinden geleceklerine inandıklarını söyledi. Özellikle Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz Belediyesi, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle başarılı olacaklarına olan inançlarını arttığına vurgu yapan kadın üreticiler teşekkürlerini dile getirdi.

Bu haber toplam 1552 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.