Köyceğiz’de 22. Plaj Hentbol Şampiyonası Başladı

Köyceğiz’de 22. Plaj Hentbol Şampiyonası Başladı
Köyceğiz'de bu yıl 22'ncisi düzenlenen Üniversitelerarası Yaşar Sevim Plaj Hentbol Şampiyonası törenle başladı.Eski Hükümet Konağı önünde, Atatürk...

Köyceğiz'de bu yıl 22'ncisi düzenlenen Üniversitelerarası Yaşar Sevim Plaj Hentbol Şampiyonası törenle başladı.

Eski Hükümet Konağı önünde, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan organizasyona, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İbrahim Baştürk, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, İlçe Jandarma Komutan Vekili Mustafa Ten ve Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Murat Sözgen, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Amirleri, Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nadi Pirci, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Hentbol Teknik Kurul Başkanı Doç. Dr. Serdar Eler, akademisyenler, üniversite öğrencileri, hakemler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Törende Köyceğiz Fen Lisesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.

Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan ve Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu’nun da katılımıyla Köyceğiz kordonunda düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından, Köyceğiz Belediyesi Delta Plajı’nda açılış konuşmasını yapan Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, “1998 yılında başlamış olduğumuz hentbol turnuvasının 22.yılına ulaşmış bulunuyoruz. Tüm üniversite ve spor camiasının kanıksadığı Üniversitelerarası Plaj Hentbolu Şampiyonası’nın, bu yıl da ev sahipliğimizde yapılacak olmasından onur duyuyor, tüm sporculara, hocalarına, üniversite yetkililerine, federasyonumuzun yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Aslında geçen yıl burada konuşmuştuk, söz vermiştik. Uluslararası yapmak için. Zagreb’e kaptırdık. İnşallah 2020’de sayın federasyon yetkililerimizden istirham ediyoruz. Uluslararası şampiyonayı burada yapma imkânına da kavuşuruz. İnşallah Köyceğiz’imizi biraz daha yukarılara taşırız. Geçen yıl hentbolda 1. Lig’ten düşmüştük. Altyapımız olması nedeniyle bu sene hentbol Türkiye 1. Ligi’ne tekrar çıktık. Ben hem antrenörlere hem oyunculara buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Hentbol Teknik Kurul Başkanı Doç. Dr. Serdar Eler ise yaptığı konuşmasında, “Rahmetli Yaşar Hoca’mın adına siz değerli Köyceğizlilerin tam destek vermesi nedeniyle Köyceğiz Plaj Hentbolu olarak Türkiye’de anılmaktadır. Bu sene buraya gelirken ne kadar zorluk çektiklerini biliyoruz. Bazı üniversite katılımlarını iptal ettiler. Ekonomik şartlarından dolayı bu zorluklar içerisinden takımlarını getirebilen turnuvamıza katılan tüm üniversite ve açıktan katılacak olan 5 erkek 5 bayan hentbol takımımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu ise konuşmasında;  “Gerçekten de yerel imkânlarla aralıksız bu organizasyonu sürdürmek takdire şayan. Bu nedenle 22 yıldır bu organizasyon da emeği olan başta Köyceğiz Belediyemize, federasyonumuza ve katılan üniversitemize teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

2-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında Polonya’da Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonası’na katılacak olan Köyceğiz’de kamp yapan Erkek Genç Milli Takımı tarafından yapılan gösteri maçı ilgiyle izlendi.

Üniversitelerarası Yaşar Sevim Plaj Hentbol Şampiyonası’nın 28 Haziran 'da sona ereceği öğrenildi.

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 1727 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.