KÖYCEĞİZ’DE YANGINLA TOPYEKÜN MÜCADELE

KÖYCEĞİZ’DE YANGINLA TOPYEKÜN MÜCADELE
Köyceğiz’de devam eden yangınlar bazı mahallelerin etrafını sardı. Duman altında kalan mahallelerde, alevlerle yöre halkı ve ekipler topyekün mücadeleyi sürdürüyor. Ancak köylüler, yangınla mücadeleyi görmezden gelen yayıncılara...

Köyceğiz’de devam eden yangınlar bazı mahallelerin etrafını sardı. Duman altında kalan mahallelerde, alevlerle yöre halkı ve ekipler topyekün mücadeleyi sürdürüyor. Ancak köylüler, yangınla mücadeleyi görmezden gelen yayıncılara tepki gösterdi uyarılarda bulundu.

MİKAİL ZEYBEK

Muğla Köyceğiz’de devam eden yangınlarda alevler rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Yerleşim yerlerine kadar yaklaşan alevler nedeniyle yöre halkı evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Yangın söndürme ekipleri ve vatandaşlar, alevlerle topyekün mücadele etti. Yöre halkı, kendi imkanlarıyla yangın söndürme ekiplerine her türlü desteği verdi. Havadan ve kadar yangın söndürme çalışmaları devam etti. Kontrol altına alınamayan yangında bazı mahalleler ateş çemberinde kaldı. Mahallelerin çevrelerinde kızılçam ormanları tamamen kül oldu. Köyler duman altında kaldı, nefes almak dahi zorlaştı, kül yağmaya başladı. Yangın Çayhisar Mahallesi Kavacık mevkii ve Sazak Mahallelerinde etkili olmaya devam etti. Bölgede, yangın söndürme uçakları, helikopter, TOMA, arazöz, ekipler ve vatandaşlar, yangın söndürme çalışmalarını sürdürdü.

MÜCADELEYİ GÖRMEZDEN GELEN PROVAKASYONLARA TEPKİ

Köyceğiz’in Mahallerinde devam eden yangınlarda yöre halkı, sosyal medya hesaplarından yayın yapan basın mensuplarına tepki gösterdi. Alevlerle seferberlik halinde mücadele sürerken, çabaları görmezden gelerek, ‘yangın yerinde kimse yok’ diyerek yayın yapanlara,  mahalle yaşayanları uyardı. Çayhisar Mahallesindeki yangınla gönüllü mücadele eden Nusret Bal, “Şuan Kavacık’tayız. Çalışmalar iyi gidiyor. Köylümüz, tırmığıyla küreğiyle herkes burada. Bazı yalan haberciler var; tek başına bir yere geçiyorlar, bağırarak haber çekiyorlar. Burada yangın söndürmek için ekipler var, köylüler elinden geleni yapıyor. Ama bu yalan haberci, tek başına bir yere geçiyor, cırlayarak haber yapıyor. Ortalığı karıştırıyor. Burada yangına müdahale var. Yok diye haber yapmasınlar. Helikopterin girememesinin sebebi, arazinin dağlık olmasından olabilir. Yoğun dumandan olabilir.” dedi.

YALAN HABER YAPIYOR

Yangınla mücadelenin yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden Nusret Bal, “Yangın çok büyük. Arkadaşların bahsettiği gibi, yangına müdahale yapmamak gibi bir durum yok. Şuan sağ ve sol taraflara helikopter atıyor. Şimdi burada yalan haber yapan bir tane arkadaşımız var biz gördük. Şahitler de var. Tenha yere geçiyor. ‘yangın yerinde kimse yok’ diyor. Yangın yerinde herkes var. Tırmığıyla, suyuyla, tankeriyle herkes var. Köylümüz de var. Hepsi yerinde. Ama yangın çok büyük. Rüzgar şiddetli geldiği zaman, her şeyin yönünü değiştiriyor. Yangın öte gidiyorsa geri geliyor. İnsanların üstüne geliyor. Dumandan zehirlenme tehlikesi olduğu için kimse müdahale edemiyor. Ama tek çare burada yerleşim yerlerine gitmesin diye uğraşıyoruz. Derdimiz burada ev kurtarmak. Yani şurayı zaten gözden çıkarmışlar, yansın diyorlar. Ondan dolayı yerleşim yerlerini kurtarıyoruz. Bir tane yalan haberci arkadaşımız ve yanlış yapıyor yani. Bu Pınar Köyünün bir vatandaşıyım. Ben gönüllü olarak yangın söndürmeye geldim buraya.” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Çayahisar Mahallesindeki yangına destek için komşu köyden gelen Mustafa Şarlak şunları söyledi: “Devletimiz burada. Ama şuanda helikopterin de burada dumandan yapacağı bir şey yok. Etkileniyor. Gece 5’te gittik tekrar bir daha geri geldik. Bu memleket bizim. Ama yapacak bir şey yok. Yangının çapı çok büyük. Yalan haber yapan arkadaşımız buradan gitse daha iyi olur. Vatandaş tepki göstermeye başladı. Siz de gazetecisiniz. Siz de bizlerle birlikte hortum çekiyorsunuz. Elinize sağlık teşekkür ederim.”

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.