Köyceğiz’in Altın Kızı Selvi İlyasoğlu

Köyceğiz’in Altın Kızı Selvi İlyasoğlu
2019 sezonunun son müsabakası olan Bulgaristan'da düzenlenen Uluslararası Lütfi Ahmedov Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası'nda bunu ispatlayan sporcu, müsabakayı...

2019 sezonunun son müsabakası olan Bulgaristan'da düzenlenen Uluslararası Lütfi Ahmedov Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası'nda bunu ispatlayan sporcu, müsabakayı şampiyon olarak tamamlamıştır.

Köyceğiz Belediyespor’un sporcusu Selvi İlyasoğlu 2019 dönemine adeta damga vurdu. 8-10 Mart tarihlerinde Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen Büyük Yıldız Bayanlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda yaşı tutmayarak sağlık raporuyla katılmasına rağmen 57 kilo da şampiyon oldu. Ardından 23-24 Mart tarihlerinde Balıkesir'de yapılan Özel Uluslararası Yasemin Adar Turnuvası'nda kendi kilosunda da birinci oldu. Milli takım seçmelerinde de başarılı bir performans sergileyen Köyceğiz'in minik pehlivanı 18-21 Nisan arası Antalya Kemer'de düzenlenen Uluslararası Yıldız Bayanlar Zafer Turnuvası'nda Türkiye’yi ay yıldız mayoyla temsil ederek müsabakaları 3. olarak tamamlayıp tekrardan gururu oldu.Çift Türkiye şampiyonluğu elde eden Selvi İlyasoğlu ülkemizi Bosna Hersek'te düzenlenen Balkan Şampiyonasında da temsil ederek müsabakayı ikinci olarak tamamladı.

Selvi bizim Köyceğiz'imizin ilk şampiyonu fakat son şampiyonu olmayacaktır diyen İlyasoğlu’nunantrenörüElis Yıldız; “Bu zirveye tırmanışımızın Sayın Başkanımız Kamil Ceylan sayesinde olmuştur. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Bize her zaman destek verip yanımızda olduğu için sonsuz teşekkür ederiz. Şimdi yeni dönem çalışmaları başladı hedef her zaman bir önceki başarının iki katı. Köyceğiz'imizi zirvelerde temsil etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Selvi İlyasoğlu’nun yanında yurtiçinde düzenlenen Uluslararası Turnuva 'da, 39 kilo da Lavinya Kazancıoğlu birinci, 42 kilo da Canan Sert ikinci, 46 kilo da Güldane Çakır üçüncü ve 66 kilo da Büşra Kılınç üçüncü olarak başarılar elde etmişlerdir.

Türkiye şampiyonalarında da, 66 kilo da Muhlise Yıldırım ikinci, 69 kilo da Betül Erol üçüncü, 73 kilo da Fatmanur Kaya üçüncü, 39 kilo da Lavinya Kazancıoğlu üçüncü, 46 kilo da Güldane Çakır üçüncü olarak U15'te Türkiye Şampiyonasında 52 takımdan takım halinde 3. olunmuştur.

Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.