Köygöçüren Mantarı 5 Kişiyi Zehirledi

Köygöçüren Mantarı 5 Kişiyi Zehirledi
Neval ÇOLAK- Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde 5 vatandaş mantardan zehirlendi.  Dağdan topladıkları mantarların arasına karışan zehirli mantarları...

Neval ÇOLAK- Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde 5 vatandaş mantardan zehirlendi.  Dağdan topladıkları mantarların arasına karışan zehirli mantarları yiyen yabancı uyruklu vatandaşlar zehirlendi.

Kavaklıdere İlçe Devlet Hastanesi’nden 5 yabancı uyruklu vatandaş Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek kontrol takip altına alındı. Mantardan zehirlendikleri belirlenen 5 yabancı uyruklu vatandaşın MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “5 yabancı uyruklu vatandaş, Kavaklıdere’den mantar zehirlenmesi nedeniyle hastanemize sevk edildi. Hastaların yatışı gerçekleştirildi, tedavileri başladı. Üzerlerinde her hangi bir kimlik, belge olmadığı için Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler devreye girdi. Bu süre zarfında biz tedaviyi aksatmadık. Hemen gerekli müdahaleleri yaptık. Gerekli ilaçlar temin edildi. Mantar zehirlenmesi zorlu bir süreçtir. Bu sene kaçıncı zehirlenme vakası, kaybettiğimiz hasta bile oldu. Tedavileri devam etmektedir.

“Köygöçüren Mantarı Ölümcüldür”

5 vatandaşın zehirlenmesine sebep olan zehirli mantar hakkında bilgisine başvurduğumuz Yenen ve Zehirli Mantarlar Uzmanı Doç. Dr. Hakan Allı; “Zehirlenme olayı yaşandığında bana mantarın fotoğrafı gönderildi. Eğer fotoğraftaki mantarlardan yenilmişse çok karıştırmışlar, içerisinde ölümcül bir mantar var köygöçüren diye bilinir, bilimsel adı Amonita Phalloides. Köygöçüren mantarı, Amanitaceae familyasından zehirli bir mantar türüdür. Bu mantara yaz başlarında ve sonbahar aylarında ormanlarda çok sık rastlanır. Türkiye'deki ölümcül zehirlenmelerin neredeyse %90 kadarından sorumlu, son derece zehirli ve tehlikeli bir mantardır. Basit bir zehirlenme olarak gözükür, geç iyileşme olur ve gizli dönem dediğimiz dönemden sonra karaciğer tahribatı gerçekleşir. Eğer geç mücadele edilirse kişinin kurtulma şansı çok zordur.” dedi.

Bu haber toplam 2239 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.