Köylüler Yosunlu Su İçmek İstemiyor

Köylüler Yosunlu Su İçmek İstemiyor
Kavaklıdere Çatak Mahallesi halkı, yıllardır içtikleri musluk suyunun yosunlu olduğunu öğrenince, suyun hastalığa neden olmasından korktuklarını belirterek...

Kavaklıdere Çatak Mahallesi halkı, yıllardır içtikleri musluk suyunun yosunlu olduğunu öğrenince, suyun hastalığa neden olmasından korktuklarını belirterek sorunun çözülmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

SEVİL YILMAZ OLUÇ

Muğla’nın Kavaklıdere İlçesi’ne bağlı Çatak Mahallesi halkı, yıllardır içtikleri musluk suyuna mahalledeki bir kahvehanede su elektroliz cihazıyla test yaptı. Musluk suyu ve şişelenmiş suya aynı anda test yapan mahalleli, gördükleri sonuç karşısında hayal kırıklığına uğradı. Suyun içilebilirlik oranını ve içindeki yosun miktarını öğrenmek için yaptıkları test esnasında yıllardır içtikleri musluk suyunun yeşil bir tabaka oluşturması, mahalle halkının suların içilmesinin sağlığa zararlı olabileceği konusunda endişe yaşamasına neden oldu. Mahalle halkı, sulardaki bu sorunun 31 yıllık olduğu öne sürülen su deposunun ve evlere su dağıtılan şebekenin bakımsız kalmasından kaynaklandığını öne sürdü. Su deposunda oluşan yosunların suları bulanıklaştırdığını ve bu durumun sağlığa zararlı olabileceği endişesini yaşadıklarını dile getiren Çatak Mahallesi halkı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne sorunun çözülmesi için çağrıda bulundu. Sosyal medyada başlattıkları kampanya ile yetkililere seslenen mahalle halkı, sularının çok iyi olduğunu ancak depoda kalma süresinde yosunlaştığını belirterek su deposuna bakım yapılmasını ve şebekelerin değişmesini istediklerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.