Kreşler masaya yatırıldı 

Kreşler masaya yatırıldı 
Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Özel Çocuk Kulüplerine yönelik genel değerlendirme...

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Özel Çocuk Kulüplerine yönelik genel değerlendirme toplantısı düzenlendi. Pandemi sürecinde çocukların eğitimi ve sağlığı ile ilgili konularda tavizsiz olduklarını dile getiren Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda yeni eğitim, öğretim hayatında aynı istikrarla devam edeceklerini belirtti.

Neval Çolak Arslan

Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda, Menteşe ilçesindeki Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Özel Çocuk Kulüpleri’nin genel değerlendirmesi yapıldı. Bozçelik, pandemi döneminde veliler tarafından kazanılan güvenin bundan sonraki eğitim döneminde de devam etmesi temennisinde olduğunu kaydetti.

Pandemi sürecinde Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Özel Çocuk Kulüpleri’nin hizmet konusunda nitelikli ve kaliteli olduğunu gösterdiklerini belirten İl Müdürü Bozçelik, “Her ne olursa olsun bir salgın durumu var ve bu devam ediyor. Şuan Muğla'da azalıyor olsa da genel itibari ile bir virüs var. Önemli olan alınacak tedbirler. Çocuklarımız, ailelerimiz ve biz olmak üzere neler yapabileceğimizi değerlendirmek istedim. Bu nedenle yapılan çalışmaları hem birlikte paylaşılması hem kamuoyuna açıklanması hem de sonraki süreçte neler yapabileceğimizi veya eksiklerimizi gidermek, iyi yönlerimizi güçlendirmek ve kalkan 10 kişi sınırlamasın ardından bu süreci daha iyi nasıl yönetebileceğimizi, kış sürecinde çocuklarımızın maske kullanımı, kreşe kabulu, yemek meselesi ile ilgili ne gibi tedbirler alabileceğimizi değerlendirelim istiyorum” dedi.

“DENETİM RAPORLARI ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK”

Denetim raporları ile ilgili özet bir çalışma yapılması için düğmeye bastığını söyleyen İl Müdürü Bozçelik, “Güvenin artarak devam etmesini istiyoruz. İnsanlar çocuklarını güven içerisinde bize gönderebileceklerine inansınlar. Bu çalışmada, en çok nelerle karşılaştığımız veya bizim hassasiyetlerimiz nelerdir bunlar ortaya çıkmalı. Biliyorsunuz artık dijital teknoloji gelişiyor. Yazışmalardaki evrak akışını önlemek, hem kırtasiyeciliği azaltmak, hem de daha hızlı hareket etmek amacımız” diye konuştu.

Küçük bir evrak teslimi için günde yaklaşık 5 saat vakit harcandığını, Muğla'nın yapısını düşünüldüğünde il müdürlüğüne ulaşmanın ortalama 2 ila 2 buçuk saat sürdüğünü belirten İl Müdürü Bozçelik, öncelikle bu süreci kısaltmayı amaçladıklarını dile getirdi.

“ÇOCUK EĞİTİMİ VE SAĞLIĞI KONUSUNDA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Bir çocuğun eğitimi ve hayatı ile ilgili konularda hassas olunması gerektiğinin altını çizen İl Müdürü Bozçelik, “Evraklarla ilgili işleri çözmek kolay. Evrak eksiktir, yanlıştır bunlar düzeltilir ancak çocuklarımızın eğitimi ve sağlığı ile ilgili konularda tavizsiz olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Çoğu yerde yazan 'Cezai işlem uygulanır' yazısı genelde uygulanmaz ama bizim en düşük cezamız 23 bin TL'den başlıyor. 230 bin TL'ye kadar çıkan bir ceza maliyeti var. Kaçak çocuk bakımı yapılıyorsa bunu vergi dairesine duyuracağız çünkü vergi kaçırma işlemi gerçekleşiyor demektir. Personelle ilgili sigorta yatırılmıyorsa kaçak işçi çalıştırıyor demektir. Bunlarla ilgili de işlemler yapacağız. Bunlara bugüne kadar yaşamadık. Bir kes daha belirtiyorum çocuklarımızın sağlığı ve eğitimi ile ilgili taviz vermeyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 979 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.