Kripto para Muğla’ya da sıçradı

Kripto para Muğla’ya da sıçradı
Kripto para borsasında yaşanan skandaldan sonra yeni bir gelişme yaşandı. Vebitcoin faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Vebitcoin’in Muğla Menteşe’de Ağustos 2017’de kurulduğu öğrenildi. Kurucusu İlker Baş’ın ise...

Kripto para borsasında yaşanan skandaldan sonra yeni bir gelişme yaşandı. Vebitcoin faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Vebitcoin’in Muğla Menteşe’de Ağustos 2017’de kurulduğu öğrenildi. Kurucusu İlker Baş’ın ise Muğla’da iddaa bayisi işlettiği ortaya çıktı. MASAK, Vebitcoinhakkında inceleme başlattı. banka hesaplarına da bloke koydu.

Ticaret Sicil Kayıtlarına göre Muğla Menteşe’de, 50 bin lirasermaye ile Ağustos 2017’de kurulan Vebitcoin Teknoloji Danışmanlık ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, internet sitesinden yaptığı açıklamayla faaliyetlerini durduğunu duyurdu. Sitedeki açıklama şöyle:

ZORLU SÜREÇ BEKLİYOR

Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız.

MUĞLA MERKEZLİ

Muğla merkezli, Vebitcoin kripto para şirketinin kurucusuİlker Baş, daha önce ‘Kazandım’ adıyla iddaa bayisi işletiyormuş. İlker Baş ayrıca, Muğla Ticaret Odası Meclis üyeliği de yapmış.

BANKA HESAPLARINA BLOKE KOYULDU

Vebitcoin’in MASAK tarafından Türkiye'de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına bloke koyduğu belirtildi. Ayrıca MASAK tarafından söz konusu firma ve yöneticileri hakkında da inceleme başlatıldı.

Şirket yöneticisi gözaltına alındı

Şirketin yöneticisinin Muğla İl Emniyeti Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.