KÜÇÜK ADIMLAR BÜYÜK MUTLULUKLAR

KÜÇÜK ADIMLAR BÜYÜK MUTLULUKLAR
Bazı zamanlar hepimizin başına geliyor. Gün içersinde diğer günlerden farklı bir şey yemiyorum. Yediklerime de her zaman dikkat ediyorum. Fakat bir türlü kilo veremiyorum?Sebebini açıklayınca inanın hepiniz çok şaşıracaksınız....

Bazı zamanlar hepimizin başına geliyor. Gün içersinde diğer günlerden farklı bir şey yemiyorum. Yediklerime de her zaman dikkat ediyorum. Fakat bir türlü kilo veremiyorum?

Sebebini açıklayınca inanın hepiniz çok şaşıracaksınız. Neden mi? Çünkü farkına bile varmadığımız, hatta üzerinde durmadığımız detaylar aslında bunlar.

Günlük beslenmemizin içine saklanmış gizli kaloricikler. İşte metabolizmamızı dirençli hale getiren bu besinler.

Bu küçük kaloricikler birleşerek maalesef bir beden büyütmeyi başarabiliyorlar bedenlerimizi.

ÇORBA : Aslında çok da masum duruyor değil mi? Hatta çorba, salata ile devam eden kisteler bike mevcut. Fakat bu içtiğimiz çorba; kremalı, bol etli veya sadece et suyu ile yapılınca hatta üzerine birde toz biberli tereyağı ile süsleyince kalorisi bombası haline gelebiliyor.

1 kepçe çorba ( az yağlı, kremasız ve etsiz pişenden bahsetiyorum) 1 dilim ekmek ile eşdeğer kaloriye sahiptir.

Öğünlerde çorbaya yer açacaksak mutlaka karşılığında ekmek hakkımızı bırakmalıyız. Pişirme sırasında da değişiklikleri mutlaka yapmalıyız. Mesela bir tencere çorbayı 1 yemek kaşığı yağ ile pişirmeyi alışkanlık haline getirmek gibi.

LİGHT ÜRÜNLER : Adı light yada diyet ürün olunca hepimizin algısında “bundan sınırsızca yiyebilirim” oluşuyor.

Fakat maalesef ki durum öyle değil. Sanışanın aksine light ürünler de kalori içermektedir. O yüzden bu tür besinleri günlük beslenmenizde yer verecekseniz mutlaka porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz gerekmektedir.

Paketli ürünler de etiket okumayı alışkanlık haline getirdiğimiz de hiç bir tuzağada düşmemiş oluruz. Böylelikle de kendimizi fazla kalori alımından kormuş oluruz.

KURU MEYVELER : Oldukça sağlıklı bir atıştırmalık kategorisindedir. Tercihimizi bu yönde kullanabiliriz. Fakat burda da dikkat etmemiz şey porsiyon kontrolü olacaktır. Boyutları nırmal meyveye göre küçük olmasına rağmen glisemik indeksleri oldukça yüksektir. Bu da kan şekerimizin hemen yükselmesine neden olur.

Yaklaşık olarak 20 gram kuru meyve 100 gram meyve ile aynı kaloriye sahiptir.

SALATALAR : Çoğu zaman salataya yemeklerin yanında yer vermek sağlık açısından önemlidir. Fakat soslar ve yap miktarına dikkat etmediğimiz takdirde masum salatayı da kalorisi bombası haline dönüştürebiliriz.

Salatalarınızı yağ yerine daha masum ve kalorisi az olan balzamik sirke ile tatlandırmayı alışkanlık haline getirebiliriz.

TUZ : Aslına bakarsak tuzun hiç kalorisi yoktur. Fakat vücutta su tutma özelliğine sahip olduğu için fazla tüketilmesi halinde gizli kalori almamızı sağlamaktadır.

Günlük tuz tüketimini 1 gram olarak sınırlamak bizi oldukça rahatlatacaktır.

Özellikle dışarıdan beslenme yapıyorsak bu yemeklerin yeterince tuzu vardır. Ekstra birde daha tadına bakmadan tuz eklemek her zaman vücudumuzu olumsuz etkileyecektir.

Günlük hayatta oldukça sık yer verdiğimiz bu besinler aslında yüksek kalori almamıza da neden olmaktadır. Bu da bel bölgesi yağlanmasına neden olmaya başlar.

Kalp damar hastalıkları, tansiyon, obezite ve diyabet gibi pek çok hastalıklarda tetiklenmeye başlar.

Nereden geldiğini anlamadığımız bu kalorileri tespit etmekte bize en iyi yardımcı BESİN GÜNLÜĞÜ tutmaktır. Böyle gün içerisinde neler yediğimizi yazdıkça hatalarımızı da daha net görmeye başlarız.

Bu da bizim vücudumuzu ve metabolizmamızı en sağlıklı hale getirmede en iyi eylem planı hazırlamamıza yardım olur.

Yeni Bir Beden Yeni Bir Ben seçimini yaşamanız dileğiyle sevgiler

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.