Küçük Aylin’e protezi temin edildi

Küçük Aylin’e protezi temin edildi
Muğla’nın Menteşe ilçesi Akyol Pazar yeri girişinde kaza sonucu bacağını kaybeden 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren’e protez bacak temin edildi.Neval ÇolakMuğla’nın...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Akyol Pazar yeri girişinde kaza sonucu bacağını kaybeden 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren’e protez bacak temin edildi.

Neval Çolak

Muğla’nın Menteşe ilçesi Akyol pazar yeri girişinde kamyon çarpması sonucu bacağını kaybeden 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren’e protez bacak temin etmek için Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi’nce başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Kaza sonucu bacağını kaybeden Aylin Dağdeviren’in protez bacak çalışması için ilk adımı atarak, protez bacak ölçüsünü aldıklarını söyleyen Şube Başkanı Pınar Boyacı, “26 Haziran’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Turhan Togan ve Aylin’in Doktoru Uzm. Dr. Erhan Öner ile protez bacak için görüşmeler yapmıştık. Bugün de protezcimizle alenin evine geldik. Bacağın ölçüsü ve ayak numarası alındı. Birkaç güne protez bacak takılacak. Elbette protez takılsa bile, bacakta deneme süreçleri olacak. Bir, iki haftaya artık Aylin protez bacağına kavuşacak. Kızımıza sorduk, o da mavi protez istediğini söyledi. Söz verdiğimiz gibi bize de onu mutlu etmek düşer” dedi.

Boyacı, protez aşamasında kendilerine destek veren protezciye teşekkür ederek, “Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi yönetim kurulundan Mutlu Bayhan, Ayça Büyükcebeci, Buket Böce ve bizlerden maddi, manevi desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.