Hasan Telli

Hasan Telli

Küçük Şehrin Büyük Hikayesi Sürüyor

Küçük Şehrin Büyük Hikayesi Sürüyor

Ülkemizde futbol sadece bir spor dalı değil bir endüstri haline gelmiş.  Bir futbol takımı sadece saha içerisinde kazandığı sportif başarının yanında ekonomik göstergeleri ile de dikkat çeken durumda.  Peki ya Basketbol?  Futbolun tersine çok sermaye ve çok fazla endüstri olarak görülmüyor hala ülkemizde. Muğla’da ise Basketbolu gençlere sevdiren bir Ormanspor var. Kurulduğu günlerde sadece amatör ligde futbol takımından ibaret olan Ormanspor, Genel Menajer İlker Cömert’in ilk olarak antrenör olarak takıma katılmasının ardından değişti. O dönemde Muğla genelinde salon sporlarında ki tek temsilcimiz GELİ Voleybol takımı idi. Gençleri salon sporlarına çekmenin yaz kış spor yapma alışkanlığı kazandırmak için salon sporlarında başarıya ihtiyaç vardı bunu da Muğla Ormanspor başardı.

***

İl liglerinde başlayan serüveni Türkiye 2. Ligine kadar uzandı. Şimdi kendi sahasında oynadığı her maçta dolu tribünlere oynuyor. Amatör bir futbol takımının bütçesinden daha düşük bütçelerle bu ligde başarılı olacak kadroyu kurma şansı bulunan Muğla Ormanspor son dönemde gelen cüzi yardımlarla ayakta kalabiliyor. Deyim yerinde ise küçük bütçe ile mucizeler yaratıyor. Yaz aylarında açılan Ormanspor Basketbol okulları ile de yüzlerce genci salon sporlarına yönelterek toplumsal görevini fazlasıyla yapıyor. Şimdi Ormanspor’a sahip çıkma zamanı. Kim elini taşın altına sokabilecek onları görme zamanı. Yıllar önce maddi sıkıntılar yüzünden elimizden kaçırdığımız fırsatı tekrar kaçırmayalım. Maddi sıkıntılar yüzünden GELİ Voleybol takımı artık yok. Aynı şey Ormanspor’un da başına gelmesin.

***

03 Ocak 2016 tarihinde yayınlanan köşe yazım şöyle başlıyordu: “Yazının başlığına bakıp nereden çıktı şimdi küçük büyük kavramı diyenler olacaktır. İşin aslı sosyal paylaşım sitesinde etiketlendiğim bir paylaşımda. Şehrimizin Basketbol 2. Lig temsilcisi Ormanspor Genel Menajeri İlker Cömert’in bir paylaşımı. Bildiğiniz gibi Ormanspor geçtiğimiz hafta sonu zorlu Bursa Deplasmanına gitti. Yazıya başladığım şu saatlerde maçın başlamasına 5 saat gibi bir süre var. İlker Cömert paylaşımında Bursa yerel gazetelerinde yapılan haberlerin fotoğraflarını paylaşarak, “Bu gün ki BURSA gazeteleri.. Takım inanmış taraftarlar inanmış şehir inanmış medya inanmış.. İnşallah bizde bir gün böyle maç öncesi bir büyük foto ile manşetlerde yer alırız. ;))“ kendi adıma üzüldüm ama haksız mı? İlker Cömert demeden de geçemiyorum.”

***

2016 yılında Bursa’da Cömert’i farklı duygulara sürükleyen birliktelik nihayet bu hafta sonu Muğla’da yaşandı. Sosyal medyada başlayan “Ormanspor’un yanında bende varım” kampanyası ile Menteşe Spor Salonu doldu taştı. İlin Valisi Esengül Civelek başta olmak üzere bürokratları, STK temsilcileri herkes destek için 6. Adam görevini yaptı. Kendi takımının maçının bitmesinin hemen ardından Muğlaspor Başkanı Haluk Beyimoğlu’da oradaydı. Belki de ilk kez istenen taraftar desteği sağlanmış oldu. Zorlu karşılaşma öncesi gecesini gündüzüne katan Ormanspor yöneticileri,  İlker Cömert, Av. Mustafa Evkuran, Ertan Demir, Devrim Karakuş, tüm zorluklara rağmen yılmayan teknik ekibin patronu Baş antrenör Hakan Yörükoğlu ve oyunculara teşekkür ediyorum. Muğla Ormanspor ligde kalarak Muğlalılara önümüzdeki  sezonda basketbol keyfini yaşatmaya devam edecek.

Son bir hatırlatma hafta sonu oynanan müsabakadan haberi olmayan sayın Orman Bölge Müdürümüz Mehmet Çelik’i de unutmadık. Sizleri en azından tribünde görmek isterdik!

Bu yazı toplam 1577 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR