Kültür Balığı yetiştiriciliğinde Muğla lider

Kültür Balığı yetiştiriciliğinde Muğla lider
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Balıklandırma çalışmaları” kapsamında Köyceğiz Gölü’ne 100 bin adet Sazan Balığı yavrusu törenle bırakıldı....

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Balıklandırma çalışmaları” kapsamında Köyceğiz Gölü’ne 100 bin adet Sazan Balığı yavrusu törenle bırakıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, “Hem deniz kültür balıkçılığı yetiştiriciliğinde hem de iç sularımızda yapılan alabalık üretiminde ülkede birinci sıradayız” dedi.

Sinem Korkmaz

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde üretilen 100 bin adet sazan balığı yavrusu, pandemi tedbirleri göz önünde bulundurularak düzenlenen törenle Köyceğiz Gölü’ne bırakıldı.

Törene Köyceğiz Kaymakamı Hasan Musab Okatan, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Okan Yatgın, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Etkinlikte katkısı olan herkese teşekkürlerini sunan DALKO Başkanı Arif Yalılı, “Öncelikle 2017 yılından beri Köyceğiz Gölü’ne balık bırakmayı prensip haline getirdik. Gerçekleşmesinde payı olan herkese teşekkür ediyorum. Biz bu işi tamamen Köyceğiz halkımızın balık avlaması, ekolojik dengeye katkı sağlamak için, epey geniş bir bölgeyi de avlanmaya açarak ekonomik olarakta vatandaşımıza katkı sağlamaktır. Bu etkinlikte katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

“TÜRKİYE’DE DENİZ KÜLTÜR BALIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YÜZDE 65’İ MUĞLA’DA”

Henüz kültür balıkçılığı yetiştiriciliğinde ve iç sularda yapılan alabalık üretiminde Türkiye’de Muğla’nın birinci sırada olunduğunu söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak,“Göreve geldiğim ilk günden bu yana Muğla’nın her noktasında Türkiye’nin kurtuluşunun üretimde olduğu şiarıyla adım atmadığımız işletme ve tesis olmasın diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tam pandemiden kurtulacak mıyız derken tekrar ciddi bir pandemi tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bu dönemde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bu göl bizim, burası gelecek kuşaklara miras, gelecek kuşaklarımıza bu gölü temiz bırakmak ve duyarlı olmak zorundayız. Biliyorsunuz Türkiye’de deniz kültür balığı yetiştiriciliğinin yüzde 65’i ilimiz sınırları içerisinde yapılıyor. Hem deniz kültür balıkçılığı yetiştiriciliğinde hem de iç sularımızda yapılan alabalık üretiminde ülkede birinci sıradayız. Bugün Köyceğiz Gölü’ne 100 bin adet balık atacağız. 2007 yılından beri, Köyceğiz Gölü’ne 870 bin adet, Seydikemer-Girdev Gölü’ne 140 bin adet, Ortaca-Sülüngür Gölü’ne 5 bin adet, Dalaman-Kocagöl’e 220 bin adet, Ula-Akarcadere Göleti’ne 148 bin adet olmak üzere, son 13 yılda toplam 1 milyon 383 bin adet yavru balık bırakmışız. Bakanlığımız, il ve ilçelerimizde çalışan tüm arkadaşlarımla birlikte üreticinin yanındayız. Bizim de görevimiz çevremizi ve doğal hayatı korumak, akarsularımızı, denizlerimizi korumak ve temiz tutmaktır. Bugün bu 100 bin adet yavruyu göle bırakmadan önce Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü başta olmak üzere bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.