Kültür ve Turizm İl Müdürü Bingöl, Kazakistan’daki Konferansa Katıldı

Kültür ve Turizm İl Müdürü Bingöl, Kazakistan’daki Konferansa Katıldı
Sinem Karakaya- Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl Kazakistan’da düzenlenen Uluslararası ‘Büyük İpek Yolu – Barış, İstikrar ve...

Sinem Karakaya- Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl Kazakistan’da düzenlenen Uluslararası ‘Büyük İpek Yolu – Barış, İstikrar ve Uyumluluk’ konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi tarafından 18-21 Eylül tarihleri arasında Uluslararası ‘Büyük İpek Yolu – Barış, İstikrar Ve Uyumluluk’ konferansına davetli konuşmacı olarak katılan Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, yaptığı açılış konuşmasında Muğla ve ilçelerini tanıtırken, Muğla’nın turizmdeki yerinden bahsederek İpek yolunun önemine vurgu yaptı.

Konferansa Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Tataristan, Kırgızistan, Moğolistan gibi Türk dünyasının birçok ülkesinden katılım sağlandı.

Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl yaptığı konuşmanın ardından Bingöl Üniversite yönetiminden Rektör Vekili Cengiz Tomar’a ve Rektör Yardımcısı Kamalbek Berkimbayev’e, organizasyon komitesinden Alyona Baltabayeva’ya ve Aktolkin Abubakirova’ya plaket takdim etti. Daha sonra Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektörü Cengiz Tomar tarafındanMuğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl’e hediye takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, ‘Anadolu Topraklarındaki İpek Yolu Ve Yol Güzergâhında Bulunan İnanç Turizmi Eserlerinin Turizme Katkısı’ başlıklı bildirisini sundu.

Ayrıca Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Cengiz Tomar, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl’ü ve Türkiye’den kongreye katılan diğer öğretim üyeleri makamında kabul etti.

Konferansın ardından Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri, Hocası Aslan Baba türbeler, pazar yeri ve şehir turu gezisi ile program son buldu.

Bu haber toplam 395 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.