KURBAN PARALARI PENSİLVANYA’YA GİTMİŞ

KURBAN PARALARI PENSİLVANYA’YA GİTMİŞ
Muğla’da  FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tutuklu bulunun iş adamı S.Ç etkin pişmanlık hükmünden yararlanarak itirafçı oldu. İş adamı S.Ç  ifadesinde...

Muğla’da  FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tutuklu bulunun iş adamı S.Ç etkin pişmanlık hükmünden yararlanarak itirafçı oldu. İş adamı S.Ç  ifadesinde “Burs ve kurban yardımı adı altında toplanan paralar kuryeler aracılığıyla Pensilvanya’ya gönderildi” dedi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY yapılanmasına yönelikte 2016 tarihinde iş adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda  12 iş adamı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklu bulunan iş adamlarından S.Ç  etkin pişmanlık hükmünden yararlanarak itirafçı oldu. S.Ç Muğla Cumhuriyet Başsavcılığında FETÖ terör örgütünün mali yapılanmasına ilişkin bilgiler verdi.

İş adamı S.Ç “ Örgüt sorumlusu iş adamlarına bir kota veriyor.  Burs ve kurban yardımı adı altında paralar toplanıyor.  Kurban paraları toplandıktan sonra bir kısmıyla kurban alınıp kesiliyor. Muğla’da örgüte yakın öğrencilere veriliyor etler yıl içerisinde. Örgüt tarafından bizlerden iaşe bedeli ve burs adı altında da paralar toplanırdı. Bu paraların tamamını dikkate aldığımızda hepsinin öğrencilere harcanması mümkün değildi. Artan paralar kuryeler aracılığıyla yurt dışına taşınıyordu. Salih Demirayak (Muğla il imamı) ile Amerika'ya gittiğimizde miktarını hatırlamamakla birlikte nakit olarak yanında taşıdığı parayı ve bundan ayrı olarak benden aldığı 10 bin doları Pensilvanya'ya götürdüğünü biliyorum. Ben Fetullah Gülen'in kaldığı evin alt katında beklerken, Salih Demirayak üst kata çıkıp yukarıda bu parayı birilerine teslim etmişti" dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 1387 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.