Kurbanlıklarını teknolojiyle satıyor

Kurbanlıklarını teknolojiyle satıyor
Muğla’nın Bodrum ilçesi Konacık Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Cemil Çoban, coronavirüs salgını dolayısıyla kurban pazarlığına yeni bir renk...

Muğla’nın Bodrum ilçesi Konacık Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Cemil Çoban, coronavirüs salgını dolayısıyla kurban pazarlığına yeni bir renk getirdi. Çoban, hayvanlarını coronavirüs dolayısıyla Whatsapp üzerinden satarak, ilginç bir yöntem gerçekleştirdi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Bodrum ilçesi, Konacık Mahallesinde kurulan küçükbaş kurban pazarında satışlar coranavirüs önlemleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılıyor. İlk başlarda pazarlığı tek kullanımlık iplerle yapan esnaf Çoban, şimdilerde yeni bir yöntem buldu. Hayvancılığın babadan oğula kendilerine bir miras kaldığını belirten Cemil Çoban hayvanlarını coronavirüs dolayısıyla Whatsapp üzerinden satıyor. Müşterilerin bu durumu olumlu karşıladığını söyleyen Cemil Çoban, “Hem kendi sağlığımız hem de müşterilerimizin sağlığı için böyle bir sistem geliştirdik” dedi.

Cemil Çoban, “Bu mesleği Orta Asya’dan günümüze kadar babadan oğula, dededen toruna yapmaktayız. Pandemi dönemi biraz satışlarımızı etkiledi. İnsanlar yasaklardan korktuğu için kurbanlık almaya gelmiyorlar. Fakat bayram yaklaştıkça satışlar normale dönmeye başladı. Pandemi dolayısıyla böyle bir sistem geliştirdik. Virüsten ötürü Whatsapp üzerinden satışlarımız yoğun bu sene. Bu akıllı telefonlar sayesinde insanlarla karşı karşıya gelmeden satışlarımızı yapabiliyoruz. Ödemeyi de dijital bankacılık yoluyla alıyoruz. Whatsapp üzerinden müşteriye kurbanın fotoğrafını yolluyoruz, fiyatı belirliyoruz. Anlaşıp alırlarsa kurbanı işaretliyoruz” dedi.

“GÖRÜNTÜLÜ VEKALET ALIYORUZ”

Çoban, sözlerini şöyle tamamladı: “Müşterilerimiz ile anlaşmamızı yaptıktan sonra kesim günü kendilerini görüntülü arayarak vekalet alıyoruz sonrasında da kesimi gerçekleştiriyoruz. Daha sonra paketleyerek evlerine teslim ediyoruz. Bu durumu müşterilerimiz olumlu karşılıyor. Hem kendi sağlığımız hem de müşterilerimizin sağlığı için böyle bir sistem geliştirdik. Kesimhanemizde kesilecek kurbanlar için de randevu istemi oluşturduk. Burada kalabalık yaratmadan müşterilerimize kurbanlıklarını kesip teslim edeceğiz. Karşılıklı alışverişlerde sosyal mesafeyi koruyarak tek kullanımlık iplerle pazarlık yapıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 714 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.