Kurşunlu Meydanı yılbaşına hazır

Kurşunlu Meydanı yılbaşına hazır
Muğla Valiliği ve Menteşe Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen Kurşunlu Meydanı projesi yılbaşında kullanıma açılacak. Menteşe Belediye Başkanı...

Muğla Valiliği ve Menteşe Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen Kurşunlu Meydanı projesi yılbaşında kullanıma açılacak. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, alandaki 40 metrekare 3 boyutlu Kocahan resmi ve 78 adet buzuldan oluşan, özel günlerde müzik ritmiği ile hareket eden bilgisayarlı son sistem kuru havuzu, Muğla halkına biran önce sunmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Neval Çolak Arslan

Muğla Valiliği ve Menteşe Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen Kurşunlu Meydanı projesi yenileme çalışmalarında sona geliniyor. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, çalışmanın yasal süresinin yılbaşı teslimatı şeklinde olduğunu söyleyerek, yılbaşında çalışmaların tamamen biteceğini, meydanın kullanıma açılacağını belirtti.

Meydandaki restorasyon çalışmasının büyük çoğunluğunun bittiğini söyleyen Başkan Gümüş, “Yılbaşına 2 hafta kaldı. Yılbaşında tamamen çalışmalar bitmiş olacak. O bölgede en önemli olan havuz ve meydanın ortasında yer alacak 3 boyutlu Kocahan resmiydi. Hepsi tamamlandı” dedi.

Meydan projesinin devamı olan Kurşunlu Meydanı’nın üst tarafındaki İnsan Hakları Parkı’nda da sadece yol kenarındaki ışıklandırma ve mobilya çalışmalarının kaldığını ifade eden Başkan Gümüş, iki proje hakkında teknik bilgiler paylaştı.

Kurşunlu Meydan ve İnsan Hakları Parkı’nın olduğu alanın toplamda 2 bin 500 metrekare olduğunu belirten Başkan Gümüş şu bilgileri verdi:

“Alan içerisinde 40 metrekare 3 boyutlu resim resmedildi. Bu resmin özelliği ise geçmiş yıllarda Kocahan geçidi olarak bölgede yer alan dönemin yapıları, oradaki yaşam şekli ve meydanın sembolü haline gelmiş resimler resmedildi. Ayrıca 24 adet oturma grubumuz var. Meydan içerisinde kuru havuzumuz var. 78 adet buzuldan oluşan, özel günlerde müzik ritmiği ile hareket eden bilgisayarlı son sistem bir kuru havuzumuz var. Çöp tenekeleri ve tabi ki yine bölgenin yapısına uygun şehir mobilyaları yerleştirilecek. Traverten oturma gruplarımız var. Toplamda 6 adet ağacın etrafı, oturma grupları ile döşendi ama hiçbir ağaca zarar verilmedi. Lostra Salonu olacak ve 4 adet boyacımıza ait şeklinde. İlk etapta 22 adet aydınlatma direği ile meydanı bu hafta sonu açmış olup vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”

KOCAHAN VE HACI LEYLEK UNUTULMADI

3 boyutlu 40 metrekare yapıdaki Kocahan resminden özellikle bahsetmek istediğini dile getiren Başkan Gümüş, “Bölgede yaşlı insanlarla konuşarak restorasyon çalışmalarımızı yaptık. Resmi yapılan Kocahan’ı eskiden bulunduğu alana resmettik. Her yıl gelen bir leylek var, ismi Hacı Leylek. Bu 3 boyutlu yapıda bu leylekte resmedildi. Resmi şöyle bir özelliği var insanların bulunduğu bir nokta var, noktadan fotoğraf çekilirse ya da kamera ile bakıldığında gerçekten üç boyutlu resmin içerisinde olduklarını ve sanki böyle bir hanın içinde olduklarını net bir şekilde görebilecekler” ifadelerini kullandı.

“MEYDAN, KURŞUNLU CAMİSİNİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAK “

Kurşunlu Cami’nin, meydanıyla bütünleştiğinde güzelliğine güzellik katacağının altını çizen Başkan Gümüş, “Şunu da belirtmek isterim ki, Kurşunlu Cami restorasyonu başlayacağı zaman, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşerek, bu projeye başladık. Sonradan kurumlar farklı olduğu için ikisini bir proje haline getiremedik. İhaleler ayrı yapıldı. Caminin bahçesinde kullanılan zemin malzemesi ne ise bütünü sağlayabilmek için biz de zemin çevresinde aynı malzemeleri kullandık. Onların mühendisleri ve bizim mühendislerimiz birlikte, bir bütün olarak yürütüldü. Caminin restorasyonu bittiği zaman ikisinin bütün haliyle muhteşem bir görüntü çıkacak ortaya. Kurşunlu Cami, meydanıyla bütünleştiğinde güzelliğine güzellik katacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 1507 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.