KURYE VE PAKET SERVİS İŞLETMELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

KURYE VE PAKET SERVİS İŞLETMELERİ BİLGİLENDİRİLDİ
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Asayiş Devriye Ekipleri ve Polis Merkezi Amirliği tarafından Menteşe’de kurye ve paket servis şeklinde faaliyet...

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Asayiş Devriye Ekipleri ve Polis Merkezi Amirliği tarafından Menteşe’de kurye ve paket servis şeklinde faaliyet gösteren işletmelere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Son dönemde kuryeci motosiklet kazalarının artmasından dolayı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü öncülüğünde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Asayiş Devriye Ekipleri ve Polis Merkezi Amirliğince, Menteşe başta olmak üzere tüm ilçelerde kurye ve paket servis şeklinde faaliyet gösteren işletmelere bilgilendirme yapıldı.

Motorlu bisiklet kazalarının önlenmesine katkı sağlamak ve sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında, motor sürücülerinin uyması gereken kurallar hatırlatıldı. Sürücülerin özellikle kask takmaları konusunda işletmeler uyarıldı.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Duymuş, işletme sahiplerini, paket servis ve kurye motor olarak çalışan elemanlarını zor durumda bırakmamalarını ve hız yapmamaları konusunda uyardı.

Müdür Yardımcısı Zafer Duymuş, “İlimizde paket servis veya kurye hizmeti veren işletmecilerimize ait motosiklet/motorlu bisikletlerin faaliyetlerinde, siparişleri zamana odaklı olduğundan, sürücülerin bazı ihlalleri yaptıkları görülmektedir. Bu ihlaller; Ters yönde gitmeleri, Yaya kaldırımlarını, bisiklet yollarını, park ve bahçelerin iç kısımlarını kullanmaları, Ceza yememek için standartlara uygun kask takmadıkları,  Adres teyidi için seyir halinde cep telefonu kullandıkları, Çalışanların sürücü belgelerini alkol vb. sebeplerden dolayı geçici geri aldırdıkları ve bu şekilde faaliyetlerine devam ettirdikleri belirlendi. İşletmeleri bu konuda uyardık. Özellikle kask konusunda bilgilendirme yaptık. Yemek geç gidebilir ama giden can geri gelmez” şeklinde konuştu.

Öte yandan aldığımız bilgilere göre, 2020-2021 yılları arasındaki 7 aylık motosiklet kazaları karşılaştırıldığında, 2020 yılının ilk 7 aylık döneminde 6, 2021 yılı ilk 7 aylık döneminde ise 10 motosiklet kazasının meydana geldiği ve bu kazalarda 2020 yılında 6, 2021 yılında ise 10 vatandaşın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yaralamalı kazalarda ise, 2020 yılında 886 yaralamalı, 2021 yılında ise, bin 315 kazanın meydana geldiği ve bu kazalarda 2020 yılında bin 42, 2021 yılında ise bin 583 vatandaşın yaralandığı öğrenildi.

Bu haber toplam 1146 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.