Kuşaklar Satranç Turnuvasında Bir Araya Geldi

Kuşaklar Satranç Turnuvasında Bir Araya Geldi
SİNEM KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde gönüllü üniversite öğrencileri ve üyeler satranç turnuvasında bir araya geldiler. Üyeler satranç oynamanın keyfini çıkartarak gönüllü üniversite öğrencileri birlikte kıyasıya mücadele ettiler.

Üyeler, satrancın düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirerek yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlayarak yakın dostluklar kurup daha çok sosyalleşmeye ve sosyal yaşamının zenginleşmesine yardımcı olduğu belirtildi.

Kuşaklar Satranç Turnuvasında Bir Araya Geldi

Satranç oynamanın zihinsel ve bilişsel gelişime katkı sağladığını vurgulayan 100 yaş evi üyeleri, satrancın doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olduğunu olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştiği belirtti.

Turnuvaya katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Ersin İşcan; “ Sürekli olarak 100 yaş geliyordum. Bugün de satranç turnuvasına katıldım. Burada üyelerle birlikte kıyasıya bir rekabet için turnuva yaptık. Çocukluğumda dedem ile birlikte oynadığım satranç bugün 100 yaş evi üyeleri birlikte oynamaktan çok mutlu oldum. Satrancın  aslında hayatın bir parçası olduğunu düşünüyorum. Yaşlılar için bu tür sosyal merkezlerin Muğla'da olmasından çok memnun oldum. Bizim gibi gençlerin boş zamanlarını değerlendirdiği bir merkezi Muğla’ya kazandıran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'e teşekkürlerimi sunuyorum. Yarışmada 2. olduğum için de çok mutluyum. 1. Turgay Karaöz ve 3. Feriştah Şener kutlarım” dedi.

Bu haber toplam 635 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.