KUZU:BİZ SİZİN İNİNİZE GİRDİK

KUZU:BİZ SİZİN İNİNİZE GİRDİK
Çiğli 2’inci Ana Jet Üstünün İmamı olarak bilinen paşa lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun Cumhurbaşkanının kaldığı oltele girdiğinde oradaki...

Çiğli 2’inci Ana Jet Üstünün İmamı olarak bilinen paşa lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun Cumhurbaşkanının kaldığı oltele girdiğinde oradaki polislere ‘hani siz bizim inimize girecektiniz. Bakın biz sizin ininize girdik. O nerede, onu nereye sakladınız’ diyerek polislere bağırdığı ortaya çıktı.

15 Temmuz Darbe girişiminin yaşandığı akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın kaldığı otele 35 kişiliden oluşan suikast timi 4 helikopterle inmişti. Marmaris’te yakalanan darbeci askerlerden Astsubay İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü Muğla’da hakim karşısına çıktı.

Muğla’da hakim karşısına çıkan Astsubay İlyas  Yaşar “ Biz otele girdiğimizde içeride polisler vardı. MAK timi olduğumuz için arkadaydık. Önümüzde  SAT timi vardı. Sat timi polisleri yere yatırılarak kelepçeledi. O an bu çok garibime gitti. Daha sonra Astsubay Zekiriya Kuzu yerde yatan polislere ‘o hırsız nerede. Onu nereye sakladrınız hani bizim inimize girecektiniz. Bak biz sizin ininize girdik. Deyince biz bu operasyonun cumhurbaşkanına yönelik olduğunu anladım” dedi.

Astsubay Gökhan Güçlü “ helikoptere binmeden önce binbaşı Taner Berber önemli bir terör operasyonu yapılacağını ve örgütün ele başlarından birisini alınacağını söyledi. 2 yıldır biz eğitim alıyoruz. Bu güne kadar hiçbir operasyona katılmadık. Hep böyle bir anı bekliyorduk. Hiç düşünmeden operasyona katılmak gönüllü olduk. Helikopkerle havalandığımızda taner bin başı bizlere ordanun yönetime el koyduğunu ancak operasyonun değişmediğini söyledi. Biz bu operasyonun Cumhurbaşkanına karşı yapıldığını bilmiyorduk. Otele girdiğimizde anladık” dedi. Adliye çıkışında Gökhan Güçlü ’26 yaşında darbeci olduk’ diye bağırdı.

Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 1975 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.