Kuzugöbeği Ceplerde Akrep Gibi

Kuzugöbeği Ceplerde Akrep Gibi
Çamlık bölgelerde toplanan kuzugöbeği mantarı, Muğla perşembe pazarında kurulan tezgâhlarda 150 gramı 20 liradan satılıyor.İçerdiği vitamin ve minerallerle besleyici değeri yüksek olan, az çıktığı ve çok ilgi gördüğü...

Çamlık bölgelerde toplanan kuzugöbeği mantarı, Muğla perşembe pazarında kurulan tezgâhlarda 150 gramı 20 liradan satılıyor.

İçerdiği vitamin ve minerallerle besleyici değeri yüksek olan, az çıktığı ve çok ilgi gördüğü için yüksek fiyattan satılan kuzugöbeği cep yakıyor. Mantarlar, pazarlarda 150-200 gramlık poşetler halinde satışa sunuluyor. 150 gramlık poşetler 20 liradan alıcı buluyor.

Çamlık alanlardan topladığı Kuzugöbeğini pazarda satan Dudu Teyze; “Her tarafta olmaz kuzugöbeği. Dağlık alanlarda, çamlı yerlerde, sulak bölgelerde bahar mevsiminde yetişir. Kuzugöbeği mevsimi Mart ayınınortalarından Nisan ayının sonuna kadardır. 150 gramı 20 TL satıyoruz ama pek alıcısı yok zaten. Bizlerde bulmakta zorluk çekiyoruz. Ne kadar bulursan o kadar kazanıyorsun işte. Pek fazla geliri yok. Bu sene kuraklıktan dolayı olmadı pek. İhtiyaç olan yağmur yağmadı göbek az çıktı. Kökü kesildi diyebilirim. Bizler de paramızı böyle kazanmaya çalışıyoruz ama bu sene çok durgun geçiyor.” Dedi.

Neval Çolak

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.