LABRANDA SU FABRİKASI YENİLENDİ

LABRANDA SU FABRİKASI YENİLENDİ
Milas Belediyesine ait ve ilçe için önemli yere sahip Labranda marka su fabrikası yeni teknolojik ekipmanla yenilenerek üretime başladı.Milas Belediyesi’ne...

Milas Belediyesine ait ve ilçe için önemli yere sahip Labranda marka su fabrikası yeni teknolojik ekipmanla yenilenerek üretime başladı.

Milas Belediyesi’ne bağlı Labranda Su İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde; combatik sistem pet şişirme, dolum, kapatma, etiketleme, paketleme, streçleme makinesi kurulumunda, bardak su üretim makinesi kurulumu, kompresör ve boru hattının yenilenmesi için başlatılan çalışma kapsamında ihaleyi kazanan EKTAM Firması ile 20 milyon liralık sözleşme imzalanmış ve çalışmalar başlatılmıştı.Firma kısa sürede yükümlülüklerini yerine getirdi ve Fabrika üretime başladı.

Daha önceki yıllarda sadece 0,5 litre, 1,5litre , 5 litre ve 19 litrelik damacana su üreten fabrika ,yapılan teknolojik yatırım ile 0,33 litre ve 1 litrelik yeni şişelerin yanında barda su da üretebiliyor.

Labranda su fabrikası için Milas’ın tarihi itibariyle bir kalemde yapılan en önemli yatırımlarından biri olduğuna dikkat çeken  Milas Belediye Başkanı Muhammet  Tokat, “Labranda bizim için çok önemli bir marka. Milas’ın sembollerinden. Hem su kalitesi hem de tarihi varlığı dikkat çekiyor. Labranda fabrikamıza  4 kaynaktan gelen suyumuz var. Yağmurlarla birlikte su debisinde değişiklik gösteriyor. 3 adet pet su depomuz 1 adet ise damacana depomuz mevcut. Eski siteme göre saatte 3 bin 500 adet üretim yapabiliyorduk. Gelen su debisine göre aslında saatte 21 binlik üretim yapma kapasitemiz vardı. Bu kapasiteye uygun olarak makine sistemimizde değişiklik yapıldı ve üretimimiz en az 6 kat arttı” dedi.

Labranda su markasını önce ulusal daha sonra uluslar arası piyasada tanıtmayı hedeflediklerini belirten Başkan Tokat  ; “Labranda markamızı daha güçlenmiş en teknolojik boyuta gelmiş şekilde  halkımızın hizmetine sunduk.Milas için hayırlı olsun” dedi

Bu haber toplam 1657 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.