LGS 2021 TÜRKİYE ŞAMPİYONU MUĞLA’DAN

LGS 2021 TÜRKİYE ŞAMPİYONU MUĞLA’DAN
2021 LGS sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Muğla’dan Alperen Özcan tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla, Türkiye Şampiyonu oldu.Ortaca Özel Çözüm Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Alperen Özcan, 90...

2021 LGS sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Muğla’dan Alperen Özcan tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla, Türkiye Şampiyonu oldu.

Ortaca Özel Çözüm Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Alperen Özcan, 90 sorunun 90’ını da doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu 97 öğrencinin içinde yer aldı.

Türkiye genelinde, 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen LGS Merkezi Sınavı’na, bu sene yüzde 83 katılım oldu. LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı. İkinci oturum saat 11.30'da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61'i, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu.

2018, 2019 ve 2020 yıllarındaki merkezi sınavlarda olduğu gibi 2021 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.

Yapılan diğer bir incelemede, öğrencilerin anne ve baba eğitim düzeyleri arttıkça sınav puanlarının da arttığı belirlendi.

Bu arada, LGS kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri de "meb.gov.tr" adresinden açıklandı.

Bakanlık tarafından, 2021 yılı ortaöğretim kurumları kontenjan tabloları ile tercihlerde rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları da paylaşıldı. Öğrencilere rehberlik etmek için tercih rehberleri hazırlandı.

Öğrencilere rehberlik etmek üzere kontenjan tabloları ile 2020'de bu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de açıklandı.

Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında fikir edinebilecek. Ayrıca yerel yerleştirme kapsamında sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da açıklandı.

Bu haber toplam 1363 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.