LGS provası yapıldı

LGS provası yapıldı
6 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) öncesi, Muğla’nın Menteşe ilçesinde sınav günü uygulanacak tedbirlerin ve sınavın nasıl yapılacağının öğrenci ve sınav görevlisi öğretmenlere gerçek...

6 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) öncesi, Muğla’nın Menteşe ilçesinde sınav günü uygulanacak tedbirlerin ve sınavın nasıl yapılacağının öğrenci ve sınav görevlisi öğretmenlere gerçek koşulları göstermek amacıyla LGS sınav provası yapıldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı öncesi öğrenci ve sınav görevlilerinin katıldığı, sınav günü uygulanacak tedbirleri göstermek amacıyla LGS sınav provası yapıldı.

Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu’nda yapılan provada, öğrenciler sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde, dezenfektan verilerek sınıflara alındı. Öğrenci ve öğretmenlerin sınav günü zorluk çekmemesi amacıyla yapılan provada, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üretilen dezenfektan ve maskeler sıralarda hazır bulundu.

Zilin çalmasıyla başlayan sınavda birinci oturumu bitiren öğrencilere ikramlarda bulunuldu.

“Sınava girecek tüm öğlenciler için hazırlıkları yapmış bulunmaktayız” diyen Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre,  çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini dile getirdi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN SAYISI KADAR LOJİSTİK YARDIM YAPILACAK

İl Müdürü Töre, yaptığı açıklamada, “6 Haziran 2021 Pazar günü Muğla ilimizde 240 okulumuzda 11 bin 500 öğrencimizin sınava girecek şekliyle bütün hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Menteşe ilçelimizde de bu konu titizlikle takip ediliyor. Bu pandemi sürecinde birçok tehdit altında yapılan sınavlarda biz çok daha özenli, çok daha tedbirler almakla yükümlüyüz. Bu nedenle ilk önce okullarımızın hijyen kurallarına ve sosyal mesafeye uygun bir şekilde planlanmasını gerçekleştirdik. Bahçenin girişinden itibaren sosyal mesafe uyarıları çocuklar için yapılmıştır. El dezenfekteni okul içerisine girişte çocuklar için bir önlem olarak kullanılmıştır. Sınav günü tüm öğrencilerimize ve tüm öğretmenlerimize Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından üretilen 2’şer tane maske tüm öğrencilerimize gönderilecektir ve sıraların üzerine konulacaktır. Ayrıyeten biz her öğrenci için sınav anında da kullanması adına el dezenfektanları üreterek gerek sınıftaki öğretmenine toplu kullanımda kullanacağı gerekse tüm öğrencilerin tek tek kullanacağı el dezenfektanları üreterek okullarımıza ulaştırıyoruz. 240 okula, okul okul öğrenci sayısı kadar, öğretmen sayısı kadar lojistik yardımı yapılacaktır” şeklinde konuştu.

“MARKALAŞAN İLİMİZİN AYNI BAŞARIYI BU SENEDE GÖSTERMESİ”

LGS’de iki yıldır adını duyuran Muğla’nın bu senede ayını başarıyı elde edebileceğini söyleyen İl Müdürü Töre, “Biz, Muğla olarak son iki yıldır LGS’de büyük bir başarı elde ettik. Bu başarı Muğla’da görev yapan okul müdürleri ve öğretmenlerin başarısıdır. Onların alandaki emekleriyle bu başarıyı elde etmiş bulunuyoruz. Temennimiz; LGS sınavlarındaki başarısıyla markalaşan ilimizin aynı başarıyı bu senede göstermesidir” dedi.

Öte yandan Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, 6 Haziran yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı’na girecek olan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.