LH Fethiye Belediyespor: Mücadeleden memnunuz

LH Fethiye Belediyespor: Mücadeleden memnunuz
ING Basketbol Süper Ligi'nin 12. hafta mücadelesinde, ligin güçlü ekiplerinden Türk Telekom, Ankara'da, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u 87 - 75 mağlup...

ING Basketbol Süper Ligi'nin 12. hafta mücadelesinde, ligin güçlü ekiplerinden Türk Telekom, Ankara'da, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u 87 - 75 mağlup etti.

Ankara Spor Salonu'nda, Covid önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmayı Yener Yılmaz yönetirken, yardımcılıklarını Zafer Yılmaz ve Musa Kazım Çetin yaptı. Türk Telekom sahaya Michael Erick, Mustafa Baygül, Malik Baldwin, Thomas Dekker ve Gregory Wiltjer ilk beşi ile çıkarken, LH Fethiye Belediyespor Erick Neal, Caner Ercan, Elgin Cook, Darion Atkins ve Branden Frazier ilk beşi ile parkede yerini aldı.

Karşılaşmanın yıldızı 25 sayı, 9 ribaund, 5 asist ve 32 verimlilik puanı ile mücadele eden Sam Dekker oldu. Sam Dekker’a Türk Telekom ekibinden 19 sayı ile Kamar Baldwin ve 17 sayı ile Kyle Wiltjer eşlik ederek galibiyette pay sahibi oldular. Maç boyunca mücadeleden kopmayan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da Elgin Cook’un 27, Erick Neal’ın 26 sayılık performansları mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Maça hızlı başlayan Türk Telekom ilk periyodu 24-17, ilk yarıyı ise 47-40 önde kapattı. İkinci yarıda farkı bir ara 18 sayıya kadar yükselten Türk Telekom, LH Fethiye Belediyespor'un son periyottaki direncine karşılık özellikle son 2 dakikada tecrübesini konuşturup karşılaşmayı 87 - 75'lik skorla kazandı.

Bu sonuçla Türk Telekom 12. maçında 8. galibiyetini alarak zirve takibini sürdürürken, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor 11 maçta 3 galibiyette kaldı.

Bu sonucun ardından Ankara temsilcisi puanını 20’ye yükseltti ve lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 2’ye indirmiş oldu.

  1. BAŞKAN MİRAÇ EFE DOĞAN: MÜCADELEDEN MEMNUNUZ

Karşılaşmayı Kulüp Genel Sekreteri Yavuz Topateş ile birlikte  izleyen II.Başkan Miraç Efe Doğan maçla ilgili olarak "Tofaş ve Darüşşafaka maçlarında bizi üzen ve endişelendiren, kaybetmek değildi. Türk basketbolunun uzun yıllardır temel taşlarından olan Tofaş'a Bursa'da yenilmek, Darüşşafaka'ya kaybetmek bizim gibi yeni bir Süper Lig takımı için anlayışla karşılanabilir. Bizim kabullenemediğimiz husus, takımın bu iki maçta kırılgan ve dirençsiz bir oyun oynamasıydı.

Türk Telekom maçı öncesinde haftaboyunca tüm antrenmanları salonda izledik. Yönetici arkadaşlarımızla uzun ve kapsamlı toplantılar yaptık. Hocamızla, yerli ve yabancı oyuncularımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Türk Telekom maçında, son 1-2 dakikaya kadar oyundan hiç kopmadık. Farkın açıldığı zamanlarda bile geri dönüp farkı kapatmasını bildik.Tüm oyuncularımız gerçekten ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Ama birkaç oyuncumuzun potansiyelinin daha yüksek olduğunu, biraz daha fazla katkı verebileceklerini düşünüyorum. Türk Telekom maçını kaybetmiş olmaktan dolayı tabii ki üzgünüz ama bu hafta oyuncularımızın gösterdiği reaksiyon bizi sevindirdi.

Evet, kısıtlı bütçeden ve Süper Lig'e son hafta alınmış olmamızdan dolayı kadro derinliğimiz maalesef zengin değil. Oyuncu alternatifleri ve kalitesi anlamında biz de daha iyi olalım isteriz. Biz de kadroya takviye gerektiğini görüyoruz. Ancak panik içinde adımlar atmak, Kulübün geleceği ve ekonomik dengeleri bakımından yanlış olur. O nedenle, soğukkanlı biçimde ama geç kalmadan, bütçemize, takım kadromuza, Fethiye ruhuna uygun oyuncu arayışlarımız sürüyor. Ankara'da  gösterdiğimiz mücadeleyi Çarşamba günü Gaziantep'te oynayacağımız erteleme maçında da gösterebilirsek bu sezon ilk deplasman galibiyetimizi alabiliriz." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.