LH FETHİYE BELEDİYESPOR TAMAM MI, DEVAM MI?

LH FETHİYE BELEDİYESPOR TAMAM MI, DEVAM MI?
Akdeniz bölgesinin ING Basketbol Süper Ligi’ndeki tek temsilcisi Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin 29.haftasında kendi evinde İstanbul ekibi Büyükçekmece'yi ağırlayacak.Fethiye ekibi kısıtlı bütçesi ve dar kadrosuyla ligde...

Akdeniz bölgesinin ING Basketbol Süper Ligi’ndeki tek temsilcisi Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin 29.haftasında kendi evinde İstanbul ekibi Büyükçekmece'yi ağırlayacak.

Fethiye ekibi kısıtlı bütçesi ve dar kadrosuyla ligde şimdiye kadar oynadığı 28 maçta aldığı 7 galibiyetle ligde kalma umutlarını son 2 haftaya kadar taşımayı başardı.

LH Fethiye Belediyespor bu Cumartesi günü kendi evinde Büyükçekmece ile oynadıktan sonra, ligi deplasmanda HDI Sigorta Afyon Belediye maçıyla noktalayacak. Fethiye'nin her iki rakiplerinin ligde herhangi bir iddiası bulunmuyor.

Öte yandan, Fethiye'nin küme düşmeme yolundaki en önemli rakiplerinden Galatasaray, son iki maçında HDI Sigorta Afyon ve Pınar Karşıyaka karşısında basketbol camiasının ilgisini çeken galibiyetler alarak ligde kalma yolunda avantaj elde etti. Galatasaray bu haftasonu İstanbul'da Bursaspor ile oynadıktan sonra, ligi Fenerbahçe Beko maçıyla tamamlayacak.

LH Fethiye Belediyespor ve Galatasaray gibi düşme endişesini yakından taşıyan bir diğer takım olan Aliağa Petkim'i çok zor bir fikstür bekliyor. Erteleme maçında, Perşembe akşamı, kendi evinde Tofaş'a 62 - 83 kaybeden Petkim, bu haftasonu yine İzmir'de Türk Telekom ile oynayıp, 3 gün sonra İstanbul'da Darüşşafaka ile bir erteleme maçına daha çıkacak. Aliağa Petkim ligi İstanbul'da oynayacağı Bahçeşehir maçıyla tamamlayacak.

NASIL KALIRLAR, NASIL DÜŞERLER?

Ankara ekibi Ormanspor'dan sonra ligden düşecek ikinci takım Galatasaray, LH Fethiye Belediyespor ya da İzmir ekibi Petkim olacak.

LH Fethiye Belediyespor'un ligde kalma hesaplarıni yapabilmesi için herşeyden önce kalan 2 maçını da kazanması gerekiyor.

Fethiye ekibi kalan 2 maçını kazanır, Galatasaray 2 maçını da kaybederse Galatasaray küme düşecek. Galatasaray'ın 2 maçta alacağı tek galibiyet sarı kırmızılı ekibi ligde tutmaya yetecek.

LH Fethiye Belediyespor kalan 2 maçını  kazanır, Petkim 3 maçını da kaybederse, Petkim Süper Lig'den düşen ikinci takım olacak. Petkim'in ligde tutunabilmesi için en az bir galibiyete ihtiyacı var.

Bu haber toplam 299 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.