LH Fethiye Belediyespor ucu ucuna kaybetti

LH Fethiye Belediyespor ucu ucuna kaybetti
ING Basketbol Süper Ligi'nin 14. hafta mücadelesinde Büyükçekmece,  Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u 66-59 yendi ve 13. maçında 6. kez kazandı. Fethiye...

ING Basketbol Süper Ligi'nin 14. hafta mücadelesinde Büyükçekmece,  Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u 66-59 yendi ve 13. maçında 6. kez kazandı. Fethiye ise üst üste 6.kez kaybederek 3 galibiyetle son sıralardan kurtulamadı. Ev sahibinde Anderson, Fethiye'de ise Erick Neal, Polat Kaya, Emir Gökalp sakatlıkları sebebiyle forma giyemediler.

İki takımın da kolay atışları kaçırarak başladığı maçta 3 dakika geride kalırken skor sadece 2-2 idi. Enes Berkay’ın üçlüğüyle ev sahibi öne geçse de, üçlükleri bulan Fethiye yakaladığı 10-0’lık seri ile 5 dakika geride kalırken skoru lehine çevirdi (5-12). Büyükçekmece de hücum ritmini üçlüklerle yukarı çekti ve ilk çeyrek 16-16 eşitlikle tamamlandı.

  1. çeyreğe fizik avantajını kullanarak başlayan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, 8-2’lik seriyle oyunu tekrar lehine çevirdi. Büyükçekmece'nin attığı sayılarla TV molasına 22-24 Fethiye üstünlüğüyle girildi. Fethiye'nin oyun kurucusu Erdem’in 2 orta mesafeli sayısıyla konuk ekip skor üstünlüğünü elinde tutmayı başardı ve ilk devre 32-33 sona erdi.

3.çeyreğin başında Farrell-Oliver ile oyunun kontrolünü eline alan ve 2 dakika içinde öne geçen evsahibi Büyükçekmece, oyunun kontrolünü ele geçirince son periyoda 50-45 önde girdi.

Son çeyrek temposuz ve skorsuz başladı. Yerli isimlerle fark yaratan ve oyunu elinde tutan Büyükçekmece, Oliver’dan gelen üçlükle 4 dakika kala farkı ilk kez çift hanelere çıkardı (61-51). Savunma kalitesini üst noktaya çıkaran ve rakibini arka arkaya top kayıplarına zorlayan Fethiye, Abu ve Cook ile skor da üretince bitime 23 saniye kala skor 61-59'a geldi. Son düdüğe 12 saniye kala faul atışları kullanan Farrell hata yapmadı ve mola sonrası Fethiye’nin hücumu başarılı olmayınca sahadan Eldridge’ın son saniye üçlüğüyle 66-59 galip ayrılan Büyükçekmece oldu.

Ev sahibinde Oliver 16 sayı 10 ribaund, Olaseni 10 sayı 10 ribaund ve Eldridge 15 sayı ile ön plana çıkarken, Lokman Hekim Fethiye Belediyesi’nde Cook 19 sayı ile sahanın en skorer ismi oldu.

Bu haber toplam 245 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.