LH Fethiye Belediyespor’dan ilk yarı değerlendirmesi

LH Fethiye Belediyespor’dan ilk yarı değerlendirmesi
Akdeniz’in ING Basketbol Süper Ligi’ndeki tek temsilcisi durumunda bulunan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü II. Başkanı Miraç Efe Doğan ilk yarının...

Akdeniz’in ING Basketbol Süper Ligi’ndeki tek temsilcisi durumunda bulunan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü II. Başkanı Miraç Efe Doğan ilk yarının son maçı olan HDI Sigorta Afyon Belediye maçından sonra ilk yarıyı değerlendirdi.

  1. Başkan Doğan yaptığı açıklamada; “6 haftadır süregelen mağlubiyet zincirini çok iyi bir oyunla kırmayı başardık. Hem de 100-89’luk çok net bir galibiyet almış olduk. Gösterdikleri azim ve mücadeleden dolayı başantrenörümüzü, tüm teknik kadroyu, kulüp çalışanlarımızı ve en önemlisi oyuncularımızı tek tek kutluyorum. Bizlere gerçekten harika bir yeni yıl armağanı verdiler.

Daha önce de söylediğimiz gibi, Süper Lig'in yeni ve mütevazı bütçeli bir takımı için ardarda mağlubiyetler belki makul karşılanabilir. Ancak bizi yenildiğimiz bazı maçlarda asıl üzen şey, alınan sonuçtan ziyade takım olarak yeterince mücadele etmememiz olmuştu. Afyon maçında tüm takımın galibiyete inanmış olması ve mücadele etmesi, bizi alınan galibiyetten daha çok memnun etti. Bu şekilde oynadığımızda ligde pekçok takımın canını yakarız. Yeter ki isteyelim ve inanalım.

Sezonun ilk yarısı HDI Sigorta Afyon Belediyespor maçıyla sona erdi. Oynadığımız 15 maçta Galatasaray ve Beşiktaş gibi iki dev camiayı, Petkim gibi hiçbir ekonomik sıkıntısı olmayan, ligin en iyi kadrolarından birine sahip bir takımı ve ligin son haftasında buraya lig 5.cisi olarak gelen Afyon’u yenmeyi başardık. Böylece ligin ilk yarısını 4 galibiyetle kapatmış olduk.

Sezonun ilk yarısında elde ettiğimiz bu sonuç, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerin ilçeleri haricinde ligde yer alan tek ilçe takımı olarak bizi cesaretlendiriyor. Hele ki bu kulübün Süper Lig’in başlamasına sadece 9 gün kala lige alındığını, mevcut kadronun sezon öncesinde bir tek gün kamp yapmadan, bir tek hazırlık maçı oynamadan biraraya geldiğini, oyuncuların birbirlerinin isimlerini bile ancak ligin 5. – 6. haftasında öğrenebildiklerini düşünürsek, bu 4 galibiyetin önemi o zaman daha iyi anlaşılabilir.” ifadelerini kullandı.

BURAYA LİG 5.CİSİ OLARAK GELEN AFYON’U YENDİK

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü II. Başkanı Miraç Efe Doğan açıklamasına “Süper Lig’de genel hatlarıyla şöyle bir tablo görüyoruz. Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Beko uzun yılların getirdiği tecrübe ve arkalarındaki dev sponsor destekleriyle Türk ligi standartlarının üzerinde takımlar olarak dikkat çekiyorlar. Bu takımlar çok rahatlıkla İspanya, İtalya, Fransa liglerini bile domine edebilirler.

Bunların altında Darüşşafaka, Tofaş, Türk Telekom gibi yine uzun yıllardır Türk basketbol sahnesinde başarılı bir biçimde yer alan ve bu sezon da olağanüstü bir olumsuzluk yaşamazlarsa play-off oynayacak takımlar var. Bu sene her ne kadar istenen çizgiyi tutturamamış olsalar da Galatasaray ve Beşiktaş gibi iki dev markayı zaten göz ardı edemeyiz.

Ancak geriye kalan takımlar arasında şu an puan tablosunda nerede olurlarsa olsunlar çok büyük farklar görmüyorum. Tabii ki iyi ritm tutturan takımlar olduğu gibi, kadro kalitesini sahaya tam anlamıyla yansıtamamış takımlar var. Önümüzdeki süreçte pandemi kaynaklı ekonomik sıkıntılar nedeniyle bazı kulüpler darboğaza girebilirler. Küme düşmeyeceğine kanaat getiren ve ekonomik açıdan rahatlamak isteyen kulüpler ellerindeki pahalı yabancıları gönderip ligin kalanını daha mütevazı kadrolarla tamamlamak isteyebilirler. Tabii lig devam ederken bilhassa kritik maçlar öncesinde takımlarda görülebilecek Covid vakaları da sonuçları o yönde veya bu yönde ciddi biçimde etkileyebilir. Tüm bunlar hep ihtimal dahilinde olan şeyler.” şeklinde devam etti.

TECRÜBELİ YERLİ OYUNCULARIMIZDAN DAHA FAZLA KATKI BEKLİYORUZ

Kulüp II. Başkanı Miraç Efe Doğan; “Sezon başındaki kadromuzdan 2 kıymetli oyuncumuz Doğukan Sönmez ve kaptan Tufan Önen sakatlanıp sezonu kapattılar.  Bazı oyuncularımızla anlaşarak yollarımızı ayırdık.

Geçen sezondan beri takımımızın önemli isimlerinden birisi olan Erick Neal ciddi biçimde sakatlandı, takıma ancak Fenerbahçe maçında dönmesini ümit ediyoruz.

Afyon maçında 9 oyuncu artı genç takımdan aldığımız oyuncularla sahaya çıkabildik. Kadroyu bile zor tamamlayabildik. Yine de oyuncularımız gerçekten harika bir mücadele ve azim gösterdiler.

Tecrübeli oyuncularımızdan Polat Kaya sakatlık nedeniyle oynayamadığı birkaç maçtan sonra bu haftasonu Afyon maçında güzel bir geri dönüş yaptı. Fakat biz Polat’tan çok daha fazlasını bekliyoruz, çünkü onda bu kumaş zaten var. Ligin ikinci yarısında bize daha fazla katkı verecektir.

Türk basketbolunun marka isimlerinden birisi olan, örnek bir kaptanlık yapan Barış Hersek ligin ikinci yarısında mutlaka lige tutunmamızda önemli rol oynayacaktır. Kendisi saha performansı nedeniyle bazı çevreler tarafından eleştirilse de, biz Barış Hersek’in ikinci yarıyla beraber oyuna ağırlığını koyacağından şüphe duymuyoruz.

Galatasaray’da kendisini ispatlamış Emir Gökalp’in ve başarılı oyuncumuz Fırat Töz’ün de sakatlanmaları bizim için şanssızlık oldu. Fakat onlar da en kısa zamanda kadrodaki yerlerini alacaklardır.

Erdem İlter sezon başından beri her hafta üstüne koyarak devam ediyor ve kendisinden gayet memnunuz. Bu çizgisini yükselterek devam ederse kendisini çok daha iyi yerlerde görebiliriz.

Mustafa Baştürk ve Caner Ercan’ın performanslarını daha yukarı çekeceklerinden hiçbir şüphemiz yok. Tecrübeli oyuncularımızdan Sercan Ergin de hem şehri, hem kulübü bilen, tecrübeli bir oyuncumuz olarak süre aldığı her dakika elinden gelenin en iyisini yapıyor.

Yabancı oyuncularımızın hepsi son derece uyumlu, saygılı, parayı birinci plana koymayan, sorumluluk sahibi oyuncular. Hepsinden gayet memnunuz.

Sporun hiçbir branşında hiçbir sporcunun her hafta aynı performansı göstermesi beklenemez. Dolayısıyla yerli ya da yabancı oyuncularımızın performanslarında dönemsel olarak iniş ya da çıkışlar olabilir. Bizim gibi tamamen ekonomik gerçeklerden ötürü mütevazı kadrolar kurmak zorunda kalan ekiplerde şehre, yönetime, taraftara düşen; oyunculara ve teknik kadroya destek olmaktır.

Teknik kadromuzda yer alan başantrenörümüz ve yardımcıları, Kulüp personelimiz belki de Süper Lig’de o konumda en az maaş alan, buna rağmen fedakarca çaba harcayan arkadaşlarımız. Buna rağmen, hiçbirisi maddi konuları bir kez bile şikayet konusu yapmadılar ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak için gerçekten gece gündüz emek harcıyorlar. Tüm şehrin bunu bilmesini isterim.”

KADROYA TAKVİYE İÇİN SÜREKLİ BİR ARAYIŞ İÇİNDEYİZ

“Daha önce de defalarca konuştuğumuz gibi, takımımızın takviyeye ihtiyacı var. Bunu biz teknik kadromuzla haftalar öncesinden beri zaten konuşuyoruz. Ama bütçemizi ve malî dengeleri bozmamaya çalışıyoruz. Fethiye’den ya da Fethiye dışından Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne ilaveten yeni sponsorlar ya da maddi kaynaklar bulmadıktan sonra, sadece ligde tutunabilmek için, milyonlarca liralık borca giremeyiz. Tekrar söylüyorum, maddi imkanlarımız ölçüsünde kadro takviyesi yapabilmek için teknik kadromuz gece gündüz çalışıyor.”

SEZONUN İKİNCİ YARISINDA EN AZ 4 GALİBİYET DAHA ALMALIYIZ

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü II. Başkanı Miraç Efe Doğan sözlerine şöyle son verdi:

“Pandemiden dolayı tüm ligler sıkışık bir takvimde oynanıyor. Eksik maçlar nedeniyle puan cetvelleri bile aslında yanıltıcı olabiliyor.

İlk yarıda aldığımız 4 galibiyeti 8’e tamamlayabilirsek, gelecek sezon da Süper Lig’e devam edebileceğimizi düşünüyorum. Ligin ikinci devresi başlarken bizi yine zorlu bir takvim bekliyor.

Bu haftasonu ikinci devrenin açılış maçında lider Pınar Karşıyaka’yı konuk edeceğiz. Sonra düşme hattında çok çok önemli bir Bursaspor deplasmanımız var. Bursa’ya orada kaybedersek bizim için ligin sonu olmaz ama onları orada devirebilirsek, ligde kalabilmek için biz dev bir adım atmış oluruz.

Bursa’dan sonra Fenerbahçe tarihte ilk kez Fethiye’ye gelecek. Sonrasında İstanbul’da Galatasaray deplasmanımız var. Galatasaray’ı ilk yarıda burada yenmiştik. Koskoca Galatasaray'ın ligde şu an bizden sadece 1 fazla galibiyeti var. Yani böyle bir ligde mücadele ediyoruz. Ama şimdi onlar da kadrolarına ciddi takviyeler yaptılar.

Ligin ikinci yarısındaki 5. maçta burada Ormanspor’u ağırlayacağız. O maç bizim için çok önemli olacak. Mutlaka kazanmamız gerekir.

Akabinde ardarda Beşiktaş ve Efes deplasmanlarımız var. Görüldüğü gibi, bir tane bile kolay maçımız yok. Fakat ne yapıp edip galibiyet sayımızı 8’e ulaştırarak ligde kalmak istiyoruz. Pandemi nedeniyle taraftarlarımız bu yıl Süper Lig keyfini maalesef doyasıya yaşayamadılar. Bu sene ligde kalarak onlara gelecek sezon el ele, omuz omuza birlikte maç seyredebileceğimiz bir ortam yaşatmak istiyoruz.”

SEZONUN İKİNCİ YARISI LH FETHİYE – KARŞIYAKA MAÇIYLA BAŞLIYOR

LH Fethiye Belediyespor bu hafta ikinci yarının ikinci maçında kendi evinde lig lideri Pınar Karşıyaka’yı ağırlayacak. İki takım arasındaki müsabaka 9 Ocak 2021 Cumartesi günü saat 13.00’te başlayacak ve pandemi önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanacak. Maç yayıncı kuruluş Tivibu tarafından naklen yayınlanacak.

Bu haber toplam 381 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.