LİMON ÜRETİCİSİ SESİNİ TWİTTERDAN DUYURABİLDİ

LİMON ÜRETİCİSİ SESİNİ TWİTTERDAN DUYURABİLDİ
BERİTAN YÜCEL--Muğla’da yaşan ve limon üreten Çağnur İşler isimli vatandaş sosyal medya hesabı üzerinden ürettikleri limona alıcı bulamadıklarını dile getirmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,...

BERİTAN YÜCEL--Muğla’da yaşan ve limon üreten Çağnur İşler isimli vatandaş sosyal medya hesabı üzerinden ürettikleri limona alıcı bulamadıklarını dile getirmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, limonları satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırma talebinde bulundu.  Limon üreticisi Çağnur, limonların Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından talep edildiğini ve Bodrum’da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını dile getirdi.

Muğla’da geçimini limon üreterek sağlayan yüzlerce aile mallarına alıcı bulamadıkları için zor durumda.  Geçtiğimiz yıl 3 liradan ürününü satan üretici, mazot, gübre, ilaç fiyatları ve masrafların yüzde 200, yüzde 300 artmasına rağmen müşteri bulamıyor.

Muğla’da limon üreticiliği yapan Çağnur İşler isimli vatandaş twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ürettikleri limonların dalında kaldığını, alıcı bulamadıklarını dile getirerek çağrıda bulundu.

“ÜRÜNÜN TARLADA ZİYAN OLMASI AĞRIMA GİDİYOR”

Limon üreticisi Çağnur, “Bahçedeki limonlarımız dalında kaldı, satılamadı tahmini 30 ton. Şu an 1 liradan bile alıcı bulamıyoruz. Eminim siz 3 tanesini zor alıyorsunuzdur. Ailem önümüzdeki sene üretim yapmayı düşünmüyor çünkü bu yıl sadece 50’lik gübre bile 300 TL oldu. Gerçekten onca emeğe karşın ürünün tarlada ziyan olması ağrıma gidiyor. Toprak işlesin diye hep ürettiler ancak son yıllarda maliyeti karşılayamayan üretime bir de satamama durumu eklendi. Tek dileğim dalını kıracak kadar bereket fışkıran ağaçların ziyan olmaması. Muğla'da olanlara veya yolu Muğla'dan geçecek olanlara istedikleri kadar çok uygun fiyata kasalarca limon verebiliriz. İl dışı gönderimde kargo maliyetinin çok fazla olacağını düşünerekten sadece Muğla özelinde yazdım. Bahara kadar dalında bekletemeyiz. Yağmur yedikçe limonlar yarılacak. Ve ayrıca soğuk hava depomuz yok” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU VE ARAS’TAN ÇAĞNUR'A DESTEK

Üreticinin twitter üzerinden siteminin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu limonları satın alarak İstanbul’da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırma talebinde bulundu. İmamoğlu twitter paylaştığı tweet şu şekilde:

“Sevgili Çağnur; senin hakkını ve emeğini korumak bizim vazifemiz. Mutlaka iletişim kuralım, yol arkadaşlarım ile çözüm üretelim. İBB, üreticileri ve İstanbul’daki ihtiyaç sahibi aileleri desteklemeye devam edecek”

İmamoğlu’nun limonları satın alma talebinin ardından Limon üreticisi Çağnur, limonların Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından satın alındığını Bodrum’da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını dile getirdi.

Çağnur, İmamoğluna cevap olarak şu ifadeleri kullandı:

“Ekrem İmamoğlu  başkan çok incesiniz. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler. Dün akşam saatlerinde Ahmet Aras  başkan adına Bodrum Belediyesi’nden yetkili kişiler benimle irtibata geçtiler. Bodrumlu ihtiyaç sahibi ailelere ürünümüzü ulaştırmak üzere anlaştık”

Bu haber toplam 386 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.